Home » Lumea digitală » Câți dintre americani au investit în criptomonede în ultimul an

Câți dintre americani au investit în criptomonede în ultimul an

Câți dintre americani au investit în criptomonede în ultimul an
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 31.07.2021

Circa 13% din populaţia SUA a cumpărat sau vândut criptomonede în ultimul an, conform unui sondaj realizat de Universitatea din Chicago, citat de MarketWatch.

Din totalul investitorilor, 41% sunt femei, 44% oameni de culoare, 35% câştigă mai puţin de 60.000 de dolari pe an şi 45% au studii superioare.

Între timp, aproximativ 24% dintre americani au cumpărat sau vândut acţiuni în aceeaşi perioadă. Dintre aceşti investitori, 38% sunt femei, 35% oameni de culoare, 27% câştigă sub 60.000 de dolari pe an, iar 51% au studii superioare.

De asemenea, investitorii în crypto sunt mai tineri decât investitorii pe bursă – vârsta medie a unui investitori în monede digitale este de 38 de ani, faţă de 47 pentru investitorii pieţei de capital.

Criptomonedele s-au tranzacţionat slab în ultimele săptămâni

Criptomonedele deschid oportunităţi de investiţii pentru un grup mai divers de oameni, ceea ce este un lucru foarte bun. Va fi extrem de important ca aceşti investitori să aibă acces la informaţii relevante pe măsură ce iau decizii cu privire la aceste investiţii volatile”, spune Angela Fontes, vicepreşedintele departamentului de economie din cadrul Centrului Naţional de Cercetare al Universităţii din Chicago, potrivit Mediafax.

Criptomonedele s-au tranzacţionat slab în ultimele săptămâni în condiţiile în care investitorii se tem de răspândirea variantei Delta de Covid-19 şi creşterea tensiunilor dintre China şi Statele Unite.

Pe deasupra, guvernul de la Beijing continuă să lanseze represalii asupra industriei crypto. În mai, autorităţile le-au interzis băncilor şi altor instituţii financiare terţe să mai ofere servicii asociate cu piaţa monedelor virtuale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase