Home » D:News » Joe Biden le-a cerut spionilor americani să afle dacă virusul SARS-CoV-2 a scăpat dintr-un laborator

Joe Biden le-a cerut spionilor americani să afle dacă virusul SARS-CoV-2 a scăpat dintr-un laborator

Publicat: 28.05.2021

Președintele Joe Biden a anunțat că le-a solicitat serviciilor americane de informații să investigheze temeinic ipoteza scăpării virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator sau ideea că noul coronavirus ar fi infectat oamenii după ce a fost eliberat din Institutul de Virusologie din Wuhan, China.

„Începând de astăzi, comunitatea de informații din SUA s-a unit în jurul a două scenarii posibile însă nu a ajuns la o concluzie definitive în privința acestei întrebări”, arată anunțul președintelui american Joe Biden, publicat pe platforma de micro-blogging Twitter de către Consiliul Național de Securitate.

Cele două scenarii, potrivit anunțului, sunt că pandemia a rezultat de pe urma contactului uman cu un animal infectat sau că virusul a scăpat dintr-un laborator, potrivit Futurism.

Care este poziția actuală a serviciilor americane de informații?

„Iată care este poziția lor actuală: deși cele două elemente din comunitatea de informații înclină spre scenariul cel dintâi și unul tinde spre cel din urmă, fiecare cu un nivel scăzut și moderat de încredere, majoritatea elementelor nu cred că există suficiente informații pentru a concluziona că un scenariu este mai probabil decât celălalt”, a precizat Biden.

Mai pe scurt, agențiile de informații americane nu au dovezi care să susțină ipoteza scăpării virusului din laborator, și nici dovezi definitive care să arată ca virusul a apărut într-un alt mod. Însă, președintele Biden vrea ca serviciile de informații să afle adevărul.

„Am solicitat comunității de informații să vină cu un raport”

O echipă de experți de la Organizația Mondială a Sănătății a declarat anterior că ipoteza scăpării virusului din laborator era „extrem de improbabilă”, însă raportul OMS a fost pus la îndoială de experți și chiar de propria conducere a instituției având în vedere limitările cauzate de lipsa de transparență a Guvernului Chinei.

Totuși, oricare ar fi răspunsul corect, orice fel de dovezi tangibile vor putea fi găsite cel mai probabil în China, astfel că investigațiile viitoare vor fi extrem de dificile.

„Am solicitat comunității de informații să își dubleze eforturile de colectare și analizare a informațiilor care ar putea să ne aducă mai aproape de o concluzie definitivă și să vină cu un raport în 90 de zile”, a mai precizat Joe Biden.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un raport comun OMS-China exclude scăparea COVID-19 din laborator

O cercetătoare fugită din China afirmă că are dovada că originea COVID-19 este într-un laborator din Wuhan

Serviciile secrete ale SUA: Cercetători din Wuhan au avut simptome de COVID-19 în noiembrie 2019

Primul caz de COVID-19 nu a fost în Wuhan. Prima variantă a coronavirusului circula deja în octombrie 2019

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase