Home » Lumea digitală » Țările cu cel mai rapid internet. Ce poziție ocupă România în clasament

Țările cu cel mai rapid internet. Ce poziție ocupă România în clasament

Țările cu cel mai rapid internet. Ce poziție ocupă România în clasament
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.10.2021

România ocupă locul 6 în lume într-un clasament al ţărilor cu cel mai rapid internet fix, cu o medie de 217 mbps, top condus de Singapore (262 mbps), urmată de Hong Kong, Monaco, Elveţia şi Thailanda.

Datele au la bază rezultatele din luna august din Speedtest Global Index, compilează informaţii de la milioane de utilizatori din peste 190 de ţări, atât pentru reţelele de internet fix, cât şi mobil, scrie ZF.

Viteza medie de download în România

În cazul României, viteza medie de download este de 217 mbps, iar pentru upload de 173 mbps, potrivit unei analize publicată de Visualcapitalist.com.

Viteza şi calitatea conexiunii la internet este influenţată de infrastructură, proximitatea şi conectivitatea cu cablurile submarine, dimensiunea ţării respective şi investiţiile realizate în acest domeniu de autorităţile locale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase