Home » Lumea digitală » De ce vrea Facebook să angajeze 10.000 de programatori din UE

De ce vrea Facebook să angajeze 10.000 de programatori din UE

De ce vrea Facebook să angajeze 10.000 de programatori din UE
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 20.10.2021

Facebook vrea să angajeze 10.000 de programatori din Uniunea Europeană pentru a ajuta la dezvoltarea metaverse, conceptul care defineşte o nouă tipologie de internet bazată pe realitate augumentată, în care utilizatorii acţionează interactiv.

Cuvântul „Metaverse” este alcătuit din prefixul „meta” care înseamnă „dincolo” şi tulpina „vers” care vine de la „univers”, ceea ce analog, s-ar traduce prin „dincolo de univers”. Termenul este de obicei folosit pentru a descrie conceptul unei viitoare transformări a internetului, unde utilizatorii vor interacţiona virtual într-un univers care le va reda partajat experienţele.

Acesta reprezintă primul pas pe care CEO-ul Mark Zuckerberg îl face în acest sens. Din luna septembrie, compania a alocat 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea proiectului său de realitate augumentată, Facebook Reality Labs, care se va întinde pe următorii cinci ani.

Planurile Facebook pentru programatori

Facebook vrea să angajeze 10.000 de programatori din UE pentru a ajuta la dezvoltarea conceptului.

„Această investiţie în noi locuri de muncă reprezintă un vot de încredere în puterea industriei europene şi în potenţialul talentelor programatorilor proveniţi din uniune. Europa este extrem de importantă pentru Facebook”, au anunțat printr-un comunicat oficialii companiei, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase