Home » Lumea digitală » Gigantul Google pierde o bătălie majoră cu Uniunea Europeană

Gigantul Google pierde o bătălie majoră cu Uniunea Europeană

Gigantul Google pierde o bătălie majoră cu Uniunea Europeană
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12.11.2021

Tribunalul UE a decis miercuri că Comisia Europeană a avut dreptate când a amendat Google pentru încălcarea normelor antitrust, în ceea ce reprezintă un moment de cotitură pentru politica UE, care ar putea avea un impact asupra modelelor de afaceri ale marilor jucători din domeniul tehnologiei.

Conform CNBC, hotărârea vine după ce Comisia Europeană a apreciat, în 2017, că Google și-a favorizat propriile servicii de comparare a prețurilor și a amendat compania cu 2,42 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) pentru încălcarea normelor antitrust. Google, unitate a Alphabet, a contestat afirmațiile la cea de-a doua instanță supremă a UE.

În plus, instanța a confirmat și amenda la 2,42 miliarde de euro. Decizia poate fi atacată cu apel la cea mai înaltă instanță a UE. Comisia Europeană și Google nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Nu este prima dată când Tribunalul UE se pronunță asupra unui caz antitrust

Aceasta nu este prima dată când Tribunalul UE se pronunță asupra unui caz antitrust intentat de Comisia Europeană și îndreptat împotriva unui gigant tehnologic.

În iulie 2020, camera a decis că Comisia nu a reușit să dovedească faptul că guvernul irlandez a acordat un avantaj fiscal companiei Apple – asta după ce instituția cu sediul la Bruxelles a cerut Republicii Irlanda să recupereze 13 miliarde de euro de la producătorul iPhone în 2016. Decizia instanței a însemnat o lovitură semnificativă pentru Margrethe Vestager, șefa UE în domeniul concurenței, și pentru echipa sa.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase