Home » Lumea digitală » Criptomonedele au înregistrat investiții record în ultimele 11 luni

Criptomonedele au înregistrat investiții record în ultimele 11 luni

Criptomonedele au înregistrat investiții record în ultimele 11 luni
Foto: Pexels
Publicat: 02.12.2021

Industria criptomonedelor a înregistrat investiții record în primele 11 luni ale anului, în condițiile în care investitorii instituționali au venit în număr mare în acest spațiu, în ciuda scăderilor de preț din ultimele săptămâni, arată datele furnizate de managerul de active digitale CoinShares.

Totalul intrărilor în acest sector a fost de 9,5 miliarde de dolari la 26 noiembrie, un maxim istoric.

Bitcoin a înregistrat cele mai mari intrări din ultimele cinci săptămâni, totalizând 247 de milioane de dolari, potrivit datelor CoinShares, în urma lansării unui alt produs de investiții în Europa.

Cea mai mare criptomonedă din lume a înregistrat plusuri timp de 11 săptămâni consecutive, cu un total de 2,7 miliarde de dolari, a declarat CoinShares.

Fluxurile de investiții pe Bitcoin de săptămâna trecută au venit în condițiile în care prețul a scăzut cu 2,3%, după o scădere de 10,4% în săptămâna precedentă. Vineri, bitcoin a scăzut cu aproape 9%, investitorii renunțând la moneda virtuală pe fondul temerilor legate de impactul noii variante Omicron. În cele mai recente tranzacții a crescut cu 2%, la 58.483 de dolari.

De ce au crescut investițiile în criptomonede

„Inflația crește vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă”, a declarat Ruud Feltkamp, șeful robotului de tranzacționare Cryptohopper, bazat pe cloud.

„Nu cred că va dura mult până când investitorii vor vedea acest moment ca pe unul de cumpărare „ieftin”. Suntem încă în mijlocul ciclului de creștere și cred că inflația în creștere va duce la alocarea mai multor bani către acțiuni și cripto”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Între timp, produsele bazate pe Ethereum au înregistrat intrări pentru a cincea săptămână consecutivă, cu 23 de milioane de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase