Home » Lumea digitală » Apple este prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

Apple este prima companie de 3 trilioane de dolari din lume

Apple este prima companie de 3 trilioane de dolari din lume
Foto: Shutterstock
Publicat: 08.01.2022

Apple a atins un nou record istoric. Producătorul de iPhone-uri a depăşit o valoare de piaţă de 3 trilioane de dolari luni, fiind prima companie tranzacţionată la bursă care a atins această cifră vreodată.

Acţiunile Apple (AAPL) au crescut pentru scurt timp cu aproximativ 3%, până la un nou maxim istoric de 182,88 USD, depăşind cei 182,85 USD per acţiune de care avea nevoie pentru a avea o valoare de 3 trilioane USD.

Valoarea de piaţă a Apple a depăşit pentru prima dată pragul de 1 trilion de dolari în august 2018, iar, doi ani mai târziu, în august 2020, a depăşit valoare de 2 trilioane de dolari, notează CNN.

Cum a ajuns Apple la 3 trilioane de dolari

Anul 2021 a fost unul bun pentru companie, vânzările crescând cu aproximativ 35% datorită milioanelor de clienţi ce şi-au achiziţionat ultimele modele de iPhone sau şi-au cumpărat abonamente pe Apple Music, Apple TV+, iCloud şi Apple Arcade.

În scurt timp, este posibil ca gigantului condus de Tim Cook să i se alăture în „clubul celor de 3 trilioane de dolari” şi compania Microsoft (MSFT) care valorează acum aproximativ 2,5 trilioane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase