Home » Lumea digitală » Piața criptomonedelor se prăbușește? Analiștii spun că prețul Bitcoin va continua să scadă

Piața criptomonedelor se prăbușește? Analiștii spun că prețul Bitcoin va continua să scadă

Publicat: 24.01.2022

Vești îngrozitoare pentru investitorii în criptomonede: prețul Bitcoin ar putea continua să scadă pentru o lungă perioadă de timp.

Analiștii băncii de investiții UBS avertizează că am putea intra într-o „iarnă a criptomondelelor”, deoarece prețurile scad constant pentru această clasă de active, relatează Futurism.

Prețul Bitcoin se situa la aproximativ 42.500 de dolari în momentul relatării – o scădere de aproape 40% față de cel mai mare nivel, de 69.000 de dolari, din noiembrie. Aceasta este o scădere destul de abruptă, chiar și pentru o criptomonedă atât de instabilă, iar analiștii se așteaptă să scadă și mai mult pe măsură ce iarna criptomonedelor își intră în drepturi.

Există probabil o mulțime de factori diferiți în joc. Cu toate acestea, analiștii UBS consideră că există trei factori principali care provoacă scăderea prețurilor.

Prețul Bitcoin și al altor monede este afectat de dobânzi

Cel mai important este creșterea anticipată a dobânzilor de la Rezerva Federală, care a avut un impact negativ și asupra altor clase de active, cum ar fi acțiunile și obligațiunile. Goldman Sachs a speculat chiar săptămâna trecută că Fed ar putea majora dobânzile de patru ori în 2022.

În același timp, mulți investitori par să realizeze cât de volatile pot fi criptomonedele, potrivit UBS. Acest lucru este agravat de limitările tehnologiei blockchain, care ar putea face mai dificilă scalarea din cauza naturii sale descentralizate.

De ce cred analiștii că piața cripto se prăbușește?

Reglementarea sporită este un alt motiv pentru care analiștii UBS cred că piața cripto se prăbușește. De fapt, ei au spus în declarație că criptomonedele „se vor confrunta cu piedici mai mari din partea autorităților în lunile următoare”. Chiar și unele entități private au început să anunțe că nu vor mai accepta criptomonede din cauza deficiențelor și pericolelor percepute.

Toate acestea creează scenariul perfect al unui dezastru pentru criptomonede, unul care ar putea dura destul de mult timp.

Desigur, toate aceste informații trebuie privite cu precauție deoarece analiștii financiari s-au mai înșelat și în trecut, și nu de puține ori. Totuși, s-ar putea să doriți să vă regândiți investițiile, în cazul în care chiar va veni o iarnă lungă.

Vă recomandăm să citiți și:

Un start-up vrea să trimită artefacte prețioase pe Stația Spațială Internațională

80% dintre români permit utilizarea datelor lor personale în anumite scopuri

Hackerii au compromis securitatea Windows 10 în cadrul unei competiții

Un nou virus le permite hackerilor să comită fraude bancare prin intermediul telefoanelor infectate

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase