Home » Lumea digitală » Test de cultură generală. La ce universitate de top a renunțat Bill Gates?

Test de cultură generală. La ce universitate de top a renunțat Bill Gates?

Publicat: 31.10.2022

Cu toții ați auzit de Bill Gates. Este fondatorul companiei Microsoft, al cărei sistem de operare, Windows, este folosit pe miliarde de computere, și al cincilea cel mai bogat om din lume (în momentul redactării acestui articol). La fel ca alți antreprenori de mare succes, el a abandonat studiile superioare. De la ce universitate prestigioasă s-a retras Bill Gates?

Deși Gates nu și-a terminat niciodată studiile de licență, lipsa de studii superioare nu l-a împiedicat în niciun fel să construiască una dintre cele mai de succes companii din toate timpurile. Care este povestea lui de viață și de la ce universitate s-a retras Bill Gates?

William Henry Gates al 3-lea, sau pe scurt Bill Gates, s-a născut pe 28 octombrie 1955 la Seattle. Tatăl lui Bill, William Henry Gates Senior a fost un avocat proeminent, iar mama sa, Mary Maxwell Gates, printre alte poziții în consilii, a făcut parte din consiliul de administrație al United Way International. A fost copilul mijlociu între alte două surori, Kristi și Libby, și este al patrulea William Gates din familia sa, potrivit Interesting Engineering.

De la ce universitate s-a retras Bill Gates

Părinții lui Gates l-au încurajat să devină avocat, încă de la o vârstă fragedă, și i-au încurajat și spiritul competitiv. De asemenea, familia sa a frecventat în mod regulat o biserică a confesiunii protestante reformate.

Gates era un cititor avid și a petrecut ore citind cărți de specialitate, inclusiv enciclopedii. La începutul adolescenței, Bill a urmat școala primară publică, iar în 1967 s-a mutat la școala privată din Lakeside. Aici Gates și-a descoperit dragostea pentru software și a început să programeze computerele școlii împreună cu prietenul său Paul Allen (care a murit la vârsta de 65 de ani).

La un moment dat, a fost învoit de la cursurile de matematică pentru a-și continua interesul pentru programare.

Fondarea Microsoft

În 1973, când Bill avea 18 ani, s-a înscris la Universitatea Harvard, unde camera sa de cămin era pe același hol cu a lui Steve Ballmer (care avea să devină mai târziu CEO al Microsoft). În timp ce se afla la Harvard, Gates a dezvoltat o versiune a limbajului de programare BASIC pentru primul microcomputer, MIT Altair 8800.

Văzând potențialul microcomputerului și îngrijorat că ar putea să piardă oportunitatea, Gates și-a întrerupt studiile la Harvard după doi ani și nu s-a mai întors niciodată. El a decis să-și dedice eforturile dezvoltării unei noi companii, Micro-Soft ( numele a fost schimbat în Microsoft în 1976), pe care a fondat-o alături de prietenul său din copilărie Paul Allen, în 1975.

În 1979, Microsoft și-a mutat biroul din Albuquerque în statul Washington și, un an mai târziu, compania a negociat un acord cu International Business Machines Corporation (IBM) prin care un sistem de operare realizat de Microsoft era autorizat pentru a fi utilizat pe următoarea generație de computere personale. Acest lucru a fost un pas major care a propulsat compania, dar și pe Gates către ceea ce sunt astăzi.

Vă recomandăm să citiți și:

Ce idei ingenioase mai au elevii? Temele făcute cu Inteligența Artificială!

Șoferii din SUA cred că mașinile lor parțial autonome se pot conduce singure

Universul a fost recreat în Minecraft. Cât a durat totul?

Un singur încărcător pentru toate dispozitivele electronice până în 2024

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase