Google a anunțat că lucrează la competitorul lui ChatGPT, un chatbot numit „Bard”

07 02. 2023, 17:54

Google lucrează în mod oficial la un competitor al lui ChatGPT, numit „Bard”, potrivit unei postări de blog publicate recent de directorul executiv Sundar Pichai.

Dispozitivul va fi alimentat de modelul lingvistic pentru aplicații de dialog (LaMDA) al companiei – da, același despre care unul dintre inginerii săi a spus că a prins viață anul trecut, fapt ce a determinat Google să îl concedieze pe acesta, potrivit Futurism.

Noutățile au venit după ce Pichai ar fi emis un „cod roșu” la sfârșitul anului trecut, din cauza creșterii uimitoare a popularității chatbotului de la OpenAI.

Cum va încerca Google să cucerească potențialii utilizatori?

„Bard poate fi o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-te să explici noile descoperiri făcute de Telescopul Spațial James Webb al NASA unui copil de nouă ani sau să înveți mai multe despre cei mai buni atacanți din fotbal în acest moment, iar apoi să primești exerciții pentru a-ți dezvolta abilitățile”, se arată în postarea de pe blog.

Bard va fi limitat să fie un serviciu AI conversațional experimental, potrivit lui Pichai, care va putea face totul, de la plănuirea dușului unui copil până la compararea a două filme nominalizate la Oscar.

Google a concendiat 12.000 de angajați

Cu toate acestea, nimeni nu știe dacă noul dispozitiv va reuși să câștige o cotă de piață, oferind în același timp un produs de calitate.

Google a concediat recent în jur de 12.000 de angajați, dublându-și, în același timp, investițiile în tehnologia inteligenței artificiale. Recent s-a aflat că Google va investi 300 de milioane de dolari în firma de Inteligență Artificială Anthropic, care a fost fondată de cercetători OpenAi.

Vă mai recomandăm și: 

Recrutorii sunt speriați de faptul că chatbotul ChatGPT poate acum aplica la joburi

Inteligența Artificială din medicina veterinară ridică provocări etice

Când va atinge omenirea singularitatea? Inteligența Artificială Generală, mai aproape decât credem

Indicii despre evoluția scrisului, dezvăluite cu ajutorul unui sistem de scriere rar și izolat