Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce este Triunghiul Bermudelor?

Ce este Triunghiul Bermudelor?

Ce este Triunghiul Bermudelor?
Publicat: 07.06.2014
Cunoscut şi sub numele de Triunghiul Diavolului, zona este definită vag şi este situată în partea de vest a Oceanului Atlantic. Triunghiul Bermudelor şi-a câştigat o tristă faimă de-a lungul timpului, din cauza unui număr relativ mare de avioane şi vapoare care ar fi dispărut în această zonă în circumstanţe misterioase, neelucidate complet nici la ora actuală. În mod oficial, Triunghiul Bermudelor nu este recunoscut de către Marina Militară a SUA şi nici de către Comisia SUA pentru Denumiri Geografice.
Prima delimitare a zonei a fost făcută în anul 1964 de cercetătorul Vincent Gaddis. Triunghiul Bermidelor este cuprins între Miami, Florida, Puerto Rico şi Insula Bermuda, acoperind astfel un triunghi imaginar a cărui suprafaţă variază între 1.300.000-3.900.000 kilometri pătraţi în funcţie de autori. În decursul ultimilor 100 de ani, se presupune că multe vapoare şi avioane au dispărut în acest perimetru. Conform unor rapoarte, peste 100 de vase maritime şi avioane au dispărut aici în intervalul de timp menţionat, şi peste 1.000 de vieţi omeneşti s-au pierdut în aceste dispariţii tragice.
 
Triunghiul Bermudelor rămâne însă una dintre cele mai traversate zone din lume, cu sute de nave care o traversează zilnic dinspre şi înspre oraşul port Florida şi restul destinaţiilor. De asemenea, zona este foarte des traversată zilnic şi de avioanele de pasageri, cele comerciale şi cele private. În ciuda unor incidente faimoase, precum cel al Zborului 19 în care o întreagă flotilă de avioane de bombardament americane au dispărut aici în anul 1945, forul World Wildlife Fund for Nature a identificat în anul 2013 cele mai periculoase ape din lume, dar în mod neaşteptat, Triunghiul Bermudelor nu a fost inclus pe această listă.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase