Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cât de repede ajung tehnologiile să fie depăşite?

Cât de repede ajung tehnologiile să fie depăşite?

Cât de repede ajung tehnologiile să fie depăşite?
Publicat: 31.07.2014
Avansul tehnologiilor din ultimii 50 de ani nu a încetat să-i surprindă prin viteza de derulare pe toţi specialiştii care au studiat acest fenomen extrem de interesant şi tototdată complex.

Nicăieri acest lucru nu poate fi sesizat mai bine ca în domeniile gadget-urilor, electronicii şi industriilor de armament, cercetare sau comunicaţii.

Înainte să fie înlocuite de alte device-uri, discurile de vinil au dominat lumea întreagă timp de peste 50 de ani. Casetele audio au fost extrem de populare circa 30 de ani înainte să fie detronate de CD-uri care au fostla apogeu timp de 20 de ani. Era CD-urilor s-a încheiat odată cu apariţia MP3-urilor cu capacitatea lor uluitoare de a înmagazina muzică.

Cercetătorii fenomenului de înlocuire a tuturor aparatelor electronice cu produse mai noi şi mai performante estimează că tendinţa de creştere a acestuia se va amplifica în viitorul apropiat.

Aceiaşi specialişti estimează că la ora actuală orice tip de televizor devine deja depăşit după doi ani de la apariţia sa pe piaţă. În cazul aparatelor de fotografiat fie ele digitale sau DSLR-uri, se estimează că într-un interval mediu de circa un an de zile apar pe piaţă modele noi up-datate.

Însă viteza cu care apar modele noi şi mai performante decât cele precedente de gadget-uri utile este cea mai mare în cazul smart-phone-urilor unde în medie la fiecare 6 luni apar noi modele de device-uri de acest tip.

 

 

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase