Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cine a inventat mobilierul?

Cine a inventat mobilierul?

Cine a inventat mobilierul?
Publicat: 10.02.2015
Mobilierul de interior este unul dintre acele lucrui de neimaginat în nicio locuinţă. Apărut acum câteva mii de ani, mobilierul a însoţit omenirea de-a lungul istoriei prin mii de forme şi mărimi, unele specifice culturilor care le-au generat. Cu atât mai interesantă este căutarea primei civilizaţii umane care a inventat mobilierul.
Pe baza tuturor devidenţelor arheologice descoperite până în prezent, se pare că primi oameni care au folosit obiecte de mobilier au vost vechii egipteni.
 
Acest fapt reiese în urma numeroaselor descoperiri de scaune, mese şi rafturi amplasate în interiorul celor mai vechi morminte din Egipt.
 
Apoi, primii care au produs obiecte de mobilier în fabrici destinate anume au fost britanicii din perioada victoriană.
Thomas Chippendale a editat în anul 1754 primul catalog de obiecte de mobilier din Anglia, şi prin urmare din lume. Catalogul prezenta diverse modele şi tipuri de mobilier pe care acesta le vindea clienţilor.
 
O mare parte din mobilierul britanic construit în secolul 18 este catalogat în stilul „Chippendale”, deşi Thomas Chippendale nu crease o bună parte din modelele care i s-au atribuit de-a lungul timpului.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase