Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce este Kremlinul?

Ce este Kremlinul?

Ce este Kremlinul?
Publicat: 12.02.2015
Foarte des găsim în presă, şi nu numai acolo, menţionarea Kremlinului. Confundat adesea cu Moscova, sau mai grav chiar cu întreaga Rusie, Kremlinul este un centru deosebit de important şi de complex care suscită şi astăzi interesul întregii lumi.
Denumit Moskovskii Kreml de către ruşi, sau cel mai adesea Kremlin, acesta este de fapt un complex de fortăreţe medievale situat în inima capitalei Moskova. Numele de Kremlin înseamnă fortăreaţă, iar primele clădiri fortificate au fost construite din lemn, chiar în acest loc, acum mai mult de 800 de ani.
 
Din punct de vedere geografic şi administrativ, Kremlinul este poziţionat la sud de râul Moscova, la est de Catedrala Sfântul Vasile Blajinul şi de Piaţa Roşie şi la vest de Grădinile Ţarului Alexandru. Compelxul Kremlinului cuprinde un număr de cinci palate, patru catedrale şi turnurile vechii fortăreţe.
 
Cum Kremlinul a fost mereu considerat un loc fortificat, acesta a găzduit dintitdeauna conducerea Rusiei, fie că aceasta a fost ţaristă sau comunistă.
 
Şi astăzi, Kremlinul serveşte ca rezidenţă oficială a preşedinţilor Federaţiei Ruse, fiind perceput pe plan intenaţional la fel cum este percepută şi Casa Albă din Washington, care este reşedinţă oficială a tuturor preşedinţilor americani. De fapt, până şi site-ul oficial al Instituţiei Prezidenţiale a Rusiei se numeşte Kremlin.ru
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase