Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum arăta primul ,,birou oval”?

Cum arăta primul ,,birou oval”?

Publicat: 06.05.2017
În prezent este cunoscut ca ,,biroul oval'' însă în trecut prima încăpere de acest gen era un cort care a reprezentat locul în care s-au luat cele mai importante decizii din timpul Războiului de Independenţă American. În prezent, primul ,,birou oval'' este expus în cadrul Muzeului Revoluţiei Americane din Philadelphia.

În interiorul acestei încăperi, Washington împreună cu echipa sa, inclusiv generalul Alexander Hamilton, au organizat ceea ce urma să fie triumful armatei continentale împotriva forţelor britanice, relatează History

În timpul Revoluţiei Americane, cortul oval a fost utilizat atât ca birou al lui Washington, cât şi ca dormitor. Cortul are în jur de 7 metri lungime şi 4 metri lăţime, acesta a fost comandat de către George Washington în timpul iernii din 1777. 

Credit:  Museum of the American Revolution

În cort se afla biroul preşedintelui, o cameră pentru odihnă, o zonă pentru depozitarea bagajelor şi încă un loc pentru valetul generalului, Wiliam Lee. 

La sfârşitul războiului, cortul a fost restituit către Mount Vernon, unde a fost păstrat de către George Washington, Parke Curtis şi Martha Eashington, nepoata sa. Custis a înmânat cortul fiicei sale Mary Anna, soţia generalului Robert E. Lee. 

Ministrul episcopal W. Herbert Burk a cumpărat cortul de la Mary Curtis Lee, fiica lui Robert E. Lee cu suma de 5.000 de dolari în 1909. Burk dorea să utilizeze cortul ca piesă centrală a unui muzeu dedicat naţiunii americane. Cortul a fost expus în cadrul Muzeului de Istorie al Americii, apoi fiind mutat în cadrul Muzeului Revoluţiei Americane, în care se află şi în prezent. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase