Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum poţi îndepărta pesticidele din fructe?

Cum poţi îndepărta pesticidele din fructe?

Cum poţi îndepărta pesticidele din fructe?
Publicat: 31.12.2018
Fie că vorbim de portocale sau mere, ori alte fructe ce nu au coajă, toate sunt contaminate cu pesticide din diferite motive. Iată câteva aspecte ce trebuie luate în considerare atunci când dorim să eliminăm toxinele de pe alimente.

Apa poate îndepărta unele pesticide de pe fructe, însă metoda are un efect diferit în funcţie de tipul de aliment. Conform PopScience, unele fructe elimină mai uşor pesticidele din ele, în timp ce altele, precum merele ce sunt tratate cu un strat de ceară la exterior, reţin substanţele chimice chiar dacă sunt spălate.

În cadrul unui studiu, specialiştii au demonstrat că o soluţie cu bicarbonat de sodiu şi apă poate elimina mai multe pesticide decât simpla curăţare cu apă. În cadrul experimentelor, merele ce au fost lăsate opt minute într-o soluţie compusă din apă şi bicarbonat de sodiu aveau apoi o cantitate de pesticide mai redusă la suprafaţă, iar alte ce au stat 12-15 minute nu mai aveau deloc pesticide. Acest lucru este posibil deoarece bicarbonatul de sodiu ajută la degradarea a două tipuri de pesticide utilizate în studiu: Tiabendazol şi Phosmet. Alte pesticide pot avea o rezistenţă diferită, aşadar metoda nu garantează eliminarea tuturor elementelor toxice de pe alimente, însă este o alternativă mult mai bună.

Chiar şi o lungă perioadă de ţinere a unor fructe în substanţa cu bicarbonat de sodiu nu înseamnă eliminarea pericolelor. Acest lucru s-a produs din cauza faptului că pesticidele au pătruns în coaja şi pulpa fructelor.

De asemenea, specialiştii avertizează că fructele sau legumele organice nu sunt ferite de contaminarea cu pesticide. Acestea sunt relativ diferite şi puţin mai toxice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce riscaţi dacă mâncaţi fructe tratate cu pesticide. Bolile grave pe care le puteţi face

Fructele şi legumele cu cele mai multe pesticide

Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide

S-a confirmat: expunerea la pesticide afectează memoria

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase