Home » Natura » Coşmarul din cearceaf: Top 10 cele mai periculoase lucruri care dorm cu tine în pat. Unele te pot ucide

Coşmarul din cearceaf: Top 10 cele mai periculoase lucruri care dorm cu tine în pat. Unele te pot ucide

Corina VÂRLAN 03.26.2015
După o zi lungă de muncă, tot ce îţi doreşti este să te întinzi în pat şi să dormi. Nici nu te gândeşti că în patul tău ar putea trăi ciuperci, mucegai sau organisme care, în cazuri extreme, te pot ucide.

Găseşti, mai jos, lista celor mai periculoase lucruri care pot dormi cu tine în pat.

1. Animalele de companie

Proprietarii care îşi lasă animalele de companie să doarmă în pat cu ei riscă să ia de la acestea viermi, boli şi purici.

Un copul de 9 ani din Statele Unite a murit recent de ciumă bubonică, după ce a dormit în pat cu pisica lui care era bolnavă.

2. MRSA

MRSA este o super-bacterie rezistentă la agenţi antibiotici care poate trăi în perne. Aceasta intră în organism prin tăieturi şi otrăveşte sângele.

În până la 50% dintre cazuri, nu există tratament pentru MRSA.

3. E-coli

Bacteria E-coli trăieşte, de obicei, în intestinele organismelor cu sânge cald, dar unele variaţii ale acesteia pot supravieţui şi în perne. Infecţia cu E-coli are iniţial simptome similare răcelii, dar bacteria ajunge să atace creierul şi rinichii.

4. Furnicile

Furniciile roşii pot mânca orice, de la pământ la carne umană. Dacă mai multe ajung în pat poţi avea probleme grave.

Furnicile roşii îşi înţeapă cu venin victimele de numeroase ori până când acestea fac o reacţie alergică extremă şi în unele cazuri chiar mor.

5. Ciuperca Aspergillus Fumigatus

Aspergillus Fumigatus este un fung saprofit care trăieşte pe cearşeafurile din materiale sintetice.

Dacă ajungi să inspiri sporii, ciuperca îţi poate infecta plămânii şi creierul, ducând astfel la probleme neurologice care pot fi fatale.

De cele mai multe ori, ciuperca infectează persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

6. Gaze octrăvitoare

Saltelele moderne conţin chimicale periculoase, respectiv compuşi organici volatili. Aceleaşi chimicale sunt găsite şi în soluţiile de curăţare.

Compuşii organici volatili îţi pot afecta grav sănătatea. În fiecare noapte absorbim în piele aceşti compuşi toxici şi s-a demonstrat ştiinţific că ei pot produce migrene, probleme neurologice şi, în unele cazuri, pot duce la apariţia cancerului.

Bebeluşii sunt cei mai afectaţi de compuşii organici volatili.

7. Păduchi

Dacă te culci într-un pat murdar ai putea să iei păduchi. Aceste insecte parazite minuscule vor ieşi noaptea din aşternuturi şi îţi vor suge sângele. Dacă au ce mânca, păduchii pot supravieţui până la 4 săptămâni şi pot cauza mâncărimi şi te pot îmbolnăvi de tifos.

8. Mucegaiul Cladosporium

Acest mucegai se dezvoltă pe saltelele foarte folosite, vechi. Mucegaiul negru şi verde poate cauza leziuni la nivelul pielii şi probleme serioase pentru unghiile de la picioare.

Dacă inhalezi sporii poţi face astm sau pneumonie.

9. Acarienii

Într-un pat pot trăi între 100.000 de acarieni şi 10 milioane de acarieni. Aceştia se hrănesc cu pielea moartă. Excrementele acarienilor ne pot îmbolnăvi de astm.

Poţi să scapi de acarieni făcând curat cât mai des în cameră şi menţinând curăţenia.

10. Ploşniţa de pat

Ploşniţa de pat este o insectă parazită care se hrăneşte cu sângele tău în timp ce dormi. Poţi fi ciupit de până la 500 de ori pe noapte.

Ploşniţele pot supravieţui timp de trei luni fără să se hrănească, ascunse în diverse crăpături.

În 2009, un bărbat a dezvoltat o deficienţă de fier are îi punea viaţa în pericol din cauza sângelui pierdut în urma unei infestări cu ploşniţe.

Aceste insecte pot cauza şi Boala Chagas, o inflamare serioasă a inimii.

Sursă: iflscience.com