Home » Natură » Un eveniment inedit în ultimii 80 de ani a avut loc la celebra cursă cu tauri din Pamplona – VIDEO

Un eveniment inedit în ultimii 80 de ani a avut loc la celebra cursă cu tauri din Pamplona – VIDEO

Publicat: 11.07.2015
Cursele cu tauri organizate pe străzile oraşului spaniol Pamplona cu ocazia sărbătorii de San Fermin au înregistrat sâmbătă un eveniment cu totul special în ultimii 80 de ani: unul dintre masivele animale nu a vrut să fugă şi s-a întors la adăpostul său după ce parcursese numai câţiva metri de la linia de stat.

Protagonistul acestei întâmplări, despre care scriu ziarele din Peninsula Iberică, se numeşte ‘Curioso I’ (‘Curiosul I’), cântăreşte 535 de kilograme. El a eclipsat în atenţia publicului cele patru ‘corneadas’, împunsături cu coarnele provocate de tauri unora dintre sutele de alergători îmbrăcaţi, conform tradiţiei, în alb şi purtând o eşarfă roşie.

Autorităţile au declarat închisă cea de-a cincea cursă — cu cea mai mare participare din acest an — deşi unul dintre tauri, numitul ‘Curioso’, nu a ajuns, aşa cum trebuia, în ‘plaza de toros’, arena unde au loc coridele.

Primarul oraşului Pamplona, capitala comunităţii autonome Navarra, din nordul Spaniei, a declarat că evenimente de genul celui de sâmbătă nu au mai avut loc de multe decenii. Joseba Asiron, care este istoric, a menţionat că ‘ultimul caz asemănător despre care se ştie s-a petrecut la începutul anilor 1920, când, după ce un taur a refuzat să efectueze cursa până la capăt, a fost adus un câine ciobănesc pentru a-l direcţiona’ către punctul final.

Sursa: Agerpres

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase