Home » Natură » Caii şi oamenii au expresii faciale asemănătoare. Ce s-ar putea ascunde în spatele acestui fapt

Caii şi oamenii au expresii faciale asemănătoare. Ce s-ar putea ascunde în spatele acestui fapt

Publicat: 07.08.2015
Caii şi oamenii au expresii faciale asemănătoare. Ce s-ar putea ascunde în spatele acestui fapt
Caii şi oamenii au expresii faciale foarte asemănătoare, ceea ce ar putea fi un indiciu referitor existenţa unor elemente comune în evoluţia acestor specii, susţine un studiu publicat miercuri de revista ştiinţifică britanică 'PLOS ONE', relatează EFE.

Cercetători de la universităţile britanice Essex şi Portsmouth şi de la universitatea americană Duquesne din Pittsburgh, au elaborat un sistem de catalogare a expresiilor faciale în funcţie de mişcările anumitor muşchi şi au identificat în acest mod 13 mişcări ale feţei la cimpanzei, 16 la câini, 17 la cai şi 27 la oameni.

‘Surprinzător a fost bogatul repertoriu de mişcări complexe ale feţei la cai şi cât de multe dintre acestea se aseamănă cu cele ale oamenilor’, a afirmat Jennifer Wathan, unul dintre coautorii studiului. În pofida diferenţelor evidente între structura feţei cailor şi oamenilor, s-au identificat ‘mişcări de buze şi ochi’ foarte asemănătoare, iar ‘acum va trebui să se stabilească legătura dintre aceste mişcări şi starea de spirit’, a mai spus ea.

Aceste descoperiri vor furniza informaţii utile pentru veterinari şi pentru cei care îngrijesc animalele şi sunt preocupaţi de bunăstarea acestora, a subliniat o altă specialistă care a luat parte la realizarea cercetării, Karen McComb.

Sursa: Agerpres.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase