Home » Natură » Un celebru alpinist scoţian a supravieţuit unui atac al ursului grizzly. ”S-a repezit, din nou, şi i-a zdrobit fluierul piciorului” – FOTO

Un celebru alpinist scoţian a supravieţuit unui atac al ursului grizzly. ”S-a repezit, din nou, şi i-a zdrobit fluierul piciorului” – FOTO

Publicat: 03.12.2015
Renumitul alpinist scoţian, Greg Boswell, a supravieţuit unui atac al ursului grizzly în timpul unei drumeţii de duminică în Munţii Stâncoşi din Alberta, Canada.
„Am fost atacat de un urs grizzly noaptea trecută şi am supravieţuit pentru a spune povestea, dar şi pentru a face coborârea de trei ore şi deplasarea ce a durat încă două ore până la spital. Toate rănile sunt cusute şi sunt în curs de normalizare”, a scris Boswell, luni, pe profilul său de Facebook. 
 
Greg Boswell a ataşat postării sale şi poze cu piciorul mutilat, despre care alpinistul, în vârstă de 24 de ani, spune că este „doar un pic lovit şi inflamat.”
 
 
Atacul suferit de Boswell şi colegul său alpinist Nick Bullock a avut loc pe muntele Wilson din Parcul National Banff. Bullock a scris pe blogul său că a auzit cum Boswell striga. „Când m-am întors să ma uit la Greg, care era lângă mine, am văzut că un grizzly ne urmărea cu repezeală”, a scris acesta. Bollock afirmă că ursul a trecut pe lângă el şi l-a atacat pe Boswell.
 
„S-a repezit, din nou, şi i-a zdrobit fluierul piciorului, a mai lovit cu laba piciorul înainte de a se ridica de la pământ”, a scris Bollock.
 
Bollock a spus că atunci s-a apropiat de Boswell pentru a-l ajuta, între timp acesta a reuşit să scape din fălcile ursului. Cei doi au scăpat de urs şi au coborât de pe munte după ce au rătăcit câteva ore prin întuneric. Boswell a primit îngrijiri medicale şi a fost eliberat după ce a petrecut o noapte în spital.
 
„Ei au surprins probabil momentul când acest urs se pregătea să se retragă în vizuină”, afirmă Jon Stuart-Smith, un specialist în conflictele dintre om şi fauna sălbatică.
 
Potrivit BBC, Greg Boswell, rezident al Peebles, Scoţia, este larg recunoscut ca fiind unul dintre alpiniştii cei mai talentaţi ai generaţiei sale.
 
Sursa: UPI
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase