Home » Natură » Muntele Conner, formaţiunea stâncoasă spectaculoasă care te poate păcăli – GALERIE FOTO

Muntele Conner, formaţiunea stâncoasă spectaculoasă care te poate păcăli – GALERIE FOTO

Publicat: 18.06.2016
Una dintre cele mai impersionante formaţiuni naturale din Australia este o imensă piatră numită Rock Ayer sau Uluru, situată la aproximativ 450 km de oraşul Alice Springs, în Northern Territory.

Anual, mai mult de un sfert de milion de turişti vizitează celebra stâncă şi locul Kata Tjuta.

Pe traseul dinspre oraşul Alice Springs apare la orizont profilul ridicat al unui munte stâncos. O emoţie deosebită pătrunde călătorii, care adoră silueta stâncii Uluru şi o imortalizează în nenumărate fotografii.

Uluru or Ayer’s Rock. Sursa foto:Paolo Rosa/Flickr 

Dar există un alt munte stâncos pe care turiştii îl văd în drumul lor spre Parcul Naţional Tjuta Uluru-Kata, dar este mai puţin cunoscut. El se numeşte Mount Conner, iar localnicii uneori îl numesc „Fooluru” sau „Fuluru” de la fool (prost), deoarece este cunoscut pentru capacitatea sa de a păcăli turiştii.

Mount Conner este situat la 100 km de o altă atracţie celebră – Outback. La fel ca Uluru, acesta este un exemplu clasic al unui Inselberg sau „munte insulă” creat prin erodarea straturilor înconjurătoare de roci mai moi, datorită stratului protector de roci dure şi cuarţit adunate.

Stânca a fost numită, în 1873, în cinstea politicianului din Australia de Sud, M. L. Conner. Iar aborigenii l-au numit Attila şi Artilla. Ei credeau că muntele este casa fiorosului Ice Men, creatorul de vreme rece.

Muntele Conner . Sursa foto: www.redbubble.com

În timp ce Uluru are un vârf rotunjit, Muntele Conner este plat şi are forma unei potcoave. Este de 300 de metri înălţime, puţin mai scurt decât Uluru (348 de metri).

Motivul pentru care Muntele Conner nu apare în cele mai multe circuite turistice se datorează faptului că este amplasat pe un teren privat. Acesta poate fi admirat doar de la distanţă, iar o apropiere necesită rezervarea unui tur.

Cea mai mare parte a terenului din jurul Uluru este parc naţional şi este dirijat de Consiliul Central al Terenurilor din Australia.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase