Prima pagină Natura

Un ''glob violet'', descoperit pe fundul Oceanului Pacific, nedumereşte oamenii de ştiinţă - VIDEO

Alin Motogna 07.29.2016 | ● Vizualizări: 5346
Blobus Nautilus (Foto:captură video)     + zoom
Galerie foto (1)

Descoperitorii ,,globului violet" au avut, de asemenea, parte de un moment amuzant.

O echipă de biologi marini a descoperit în largul coastei Californiei de Sud, pe fundul oceanului, o nouă formă de viaţă. Specialiştii de la Ocean Exploration Trust, aflaţi pe vasul E/V Nautilus, nu îşi pot da seama ce este acest animal, însă până să se lămurească l-au denumit cât se poate de sugestiv ,,Blobus Purpilis", datorită culorii violet pe care creatura prezentată în clipul de mai jos o are. 

Animalul a fost observat cu ajutorul unui vehicul subacvatic utilizat în mod normal pentru studierea coralilor. În încercarea de a descrie ,,globul violet", specialiştii au presupus că el este fie o creatură marină nevertebrată cunoscută sub numele de ,,tunicier", fie sacul embrionar al unei alte creaturi marine. 

,,M-am încurcat. N-am nicio idee. Nici măcar nu pot presupune ce este", a spus unul dintre cercetătorii care au participat la descoperire. 

Sursa:youtube.com/EVNautilus

În timp ce încercau să extragă ,,globul", specialiştii au avut parte de un moment amuzant. Un crab aflat în apropiere a încercat să apere creatura şi să o păstreze pentru el. În cele din urmă, cercetătorii au reuşit să extragă misterioasa creatură, în încercarea de a o analiza. 

Oamenii de ştiinţă spun că este posibil să dureze chiar şi câţiva ani până să poată afirma cu siguranţă că animalul descoperit aparţine unei noi specii. Până atunci, biologii americani ne invită să le urmărim activitatea în timp real pe site-ul nautiluslive.org.  

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: De ce au ţestoasele carapace? Descoperirea unui băiat de opt ani oferă răspunsul

                                         Imagini rare surprinse aproape de Australia: ''Este Migaloo, balena albă cu piele de porţelan'' - VIDEO

                                             Top 10 creaturi bizare din adâncul mărilor