Home » Natură » 5 lecţii FALSE de supravieţuire în mijlocul sălbăticiei. Unele dintre ele te-ar putea ucide

5 lecţii FALSE de supravieţuire în mijlocul sălbăticiei. Unele dintre ele te-ar putea ucide

5 lecţii FALSE de supravieţuire în mijlocul sălbăticiei. Unele dintre ele te-ar putea ucide
Publicat: 24.09.2016
Nu tot ceea ce ni se prezintă la televizor sau am auzit de la prieteni este adevărat.

Există numeroase show-uri de televiziune în care ni se prezintă ceea ce ar trebui să facem pentru a putea supravieţui în mijlocul sălbăticiei. Dintre emisiuni, poate cea mai cunoscută este cea prezentată de Bear Grylls, ,,Man vs. Wild”. 

Cercetătorii ne spun, însă, că supravieţuirea în natură, în condiţii dificile, nu ar trebui învăţată de la televizor, deoarece unele indicaţii oferite ne-ar putea pune viaţa în pericol. Iată câteva dintre ,,miturile” pe care nu ar mai trebui să le luăm în considerare în momentul în care întâmpinăm o situaţie dificilă într-un mediu izolat: 

Este indicat să sorbim veninul dintr-o rană provocată de muşcătura unui şarpe

În momentul în care suntem muşcaţi de un şarpe veninos, substanţa toxică pe care acesta o eliberează în organismul nostru ajunge imediat în sânge. Prin urmare, dacă încercă să sorbim veninul dintr-o rană provocată de muşcătura unui şarpte, bacteriile din gura noastră vor infecta şi mai mult rana, iar o parte din venin ar putea ajunge în gură. Ce ar trebui să facem în schimb: să menţinem ritmul cardiac pe cât posibil de scăzut, până în momentul în care pacientul ajunge la spital. 

Să facem pe mortul în momentul în care un urs ne atacă 

În eventualitatea în care ne aflăm într-o pădure şi observăm un urs, este recomandat să ne retragem fără a produce zgomote. Dacă ursul se află în apropierea locuinţei sau a campingului nostru, ar trebui să facem cât mai multă gălăgie, pentru a-l speria. În ceea ce priveşte un atac direct, există două variante: dacă este vorba de un atac defensiv, va trebui să ne aşezăm pe burtă, cu mâinile deasupra gâtului, însă dacă vorbim de un atac de pradă, va trebui să luptăm pentru viaţa noastră, cu toate puterile. 

Muşchii cresc întotdeauna pe latura de nord a copacilor

Muşchii cresc pe toate laturile ale copacilor, în funcţie de condiţiile de mediu în care arborii se află. Prin urmare, nu vă mai ghidaţi după această informaţie, în cazul în care vreţi să vă orientaţi în natură. 

Dacă un animal mănâncă o plantă sau un alt animal, putem face acelaşi lucru fără a ne pune viaţa în pericol 

Total greşit. Păsările şi veveriţele consumă anumite fructe şi ciuperci care pot ucide un om, în momentul în care le mănâncă. 

Acoperişul improvizat este o construcţie numai bună pentru locuit în mijlocul sălbăticiei

În cazul în care ne construim un adăpost în mijlocul naturii, trebuie să ţinem cont de condiţiile pe care le întâmpinăm. Dacă ne aflăm într-un loc în care temperatura este ridicată, avem nevoie de umbră, însă dacă suntem într-o zonă friguroasă, va trebui să facem tot posibilul pentru a ne încălzi. În cel din urmă caz, va trebui să ne apărăm de acţiunea vântului construindu-ne un acoperiş, dar şi să ne protejăm corpul de temperatura scăzută a solului aşezând un strat de paie sau vreascuri (sau ce avem la îndemână) sub noi. Prin urmare, un simplu acoperiş deasupra capului ne va feri de intemperii, însă nu ne va asigura temperatura optimă de care avem nevoie. 

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Zonele sălbatice de pe Terra au suferit un declin de 10%.Oamenii sunt de vină! 

                                         Declanşarea cutremurelor pe Terra este influenţată de activitatea Lunii? Dovezile găsite de savanţii japonezi

                                             Un fenomen meteorologic înfluenţează producţia de seminţe din pădurile europene

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase