Home » Natură » 300 de foci eşuate pe ţărmul daghestanez al Mării Caspice. ”Este un număr foarte mare”

300 de foci eşuate pe ţărmul daghestanez al Mării Caspice. ”Este un număr foarte mare”

300 de foci eşuate pe ţărmul daghestanez al Mării Caspice. ”Este un număr foarte mare”
Publicat: 13.11.2016
„Peste 300 de foci, eşuate pe coasta daghestaneză a Mării Caspice, au fost găsite moarte. Deocamdată, nu s-a putut stabili cauza exactă a morţii mamiferelor”, a precizat directorul Rezervaţiei Naturale „Daghestanskii”, Kurban Kuniev, care a participat, zilele trecute, la Conferinţa Internaţională „Mamifere marine-Regiunile Biogeografice.

Regiunea Holarctic”, care s-a desfăşurat în oraşul Astrahan, din Rusia. Agenţia de presă TASS precizează că regiunea Holarctic este un vast teritoriu din emisfera boreală: mare parte din Asia, toată Europa, America de Nord şi o parte din Nordul Africii.

„Informaţia despre cele peste 300 de cazuri am primit-o pe 1 noiembrie. A fost organizată de urgenţă o expediţie, am plecat în teritoriu, am traversat 27 de kilometri şi am depistat 317 mamifere moarte. Este un număr foarte mare, dar aş sublinia faptul că focile nu au murit pe ţărmul Republicii Daghestan, ci furtunile de pe mare le-au adus aici, ultima furtună a fost pe la sfârşitul lunii octombrie”, a precizat  Kuniev.

Potrivit afirmaţiilor sale, mamiferele, care şi în momentul de faţă se află pe mal, sunt mamifere adulte, care nu au leziuni exterioare.

„Este imposibil de stabilit cauza exactă a morţii pentru că acestea au murit în urmă cu două luni. Se presupune că una dintre cauze ar fi o maladie de care sufereau focile pentru că ele nu pot muri din cauza braconajului… şi încă ceva, cercetătorii au efectuat recent în apele Mării Caspice unele experimente, au provocat unele explozii. Focile ar putea avea afectate timpanele şi pot avea hemoragii ale conductului auditiv, cauză care ar fi putut provoca moartea mamiferelor marine.

Citeşte continuarea aici

Citeşte şi:

Foca calugarita din Marea Caraibelor a disparut

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase