Home » Natură » Noi urmări dezastruoase ale cutremurului din Noua Zeelandă. Podeaua marină s-a ridicat doi metri deasupra nivelului mării – FOTO

Noi urmări dezastruoase ale cutremurului din Noua Zeelandă. Podeaua marină s-a ridicat doi metri deasupra nivelului mării – FOTO

Publicat: 19.11.2016
Imaginile realizate după cutremurul din Noua Zeelandă dezvăluie amploare acestuia. În urma magnitudinii de 7,8 grade Richter, podeaua marină s-a ridicat deasupra nisipului.

De atunci, 1.000 de turişti şi localnici au fost evacuaţi din micul oraş de la malul mării, de către elicoptere. Neozeelandeza Anna Redmond a încărcat pe pagina sa de Facebook imagini care înfăţişează coasta înălţată. Deşi nu este prima dată când insula a fost lovită de cuteremur, este prima dată când cutremurul a provocat ridicarea podelei marine.

Geologul marin Dr. Joshu Mountjoy a declarat că ,,nu a mai văzut acest fenomen niciodată în timpul unui cutremur”. 

Cutremurul nu numai că a ridicat podeaua marină, dar a distrus nenumărate case, şosele şi unele zone montane faimoase. 

Guvernul a declarat că va demara o investigaţie în ceea ce priveşte clădirile nou contruite care nu au rezistat cutremurului. 

Forţa cutremurului s-a resimţit mai puternic în Insula de Sud, unde părţi din coastă şi-au schimbat poziţia cu câţiva metri. O echipă de voluntari a salvat sute de haliotidae (specie de melci de dimensiuni mari) care au fost aruncaţi de pe fundul mării pe uscat.

Seismologii încă înregistrează sute de replici, de la momentul cutremurului fiind înregistrate aproximativ 2.000.  Organismul guvernamental Geonet Science a estimat că  în următoarele 30 de zile va mai putea avea loc un nou cutremur de 7 grade pe scara Richter. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase