Home » Natură » România a surclasat Rusia în TOP 10 cei mai mari iubitori de pisici din lume

România a surclasat Rusia în TOP 10 cei mai mari iubitori de pisici din lume

România a surclasat Rusia în TOP 10 cei mai mari iubitori de pisici din lume
Publicat: 03.12.2016
Experţii susţin că cetăţenii ruşi au intrat în Top 10 al celor mai mari iubitori de pisici din lume. În top se află şi România.

Potrivit acestui clasament, cetăţenii ruşi preferă de cele mai multe ori o pisică, în devafoarea unui câine, pe post de animal de companie, susţin experţii. Forumul Expo, care s-a deschis la Sankt Petersburg, este dedicat acestui subiect. Cu această ocazie s-a deschis şi o expoziţie internaţională intitulată „Zoosfera. Afaceri”. „Rusia a intrat şi în Top 10 al ţărilor cu cel mai mare număr de proprietari de pisici, numărul felinelor deţinute de ruşi îl depăşeşte  considerabil pe cel al câinilor”, a precizat experta din cadrul organizaţiei de studii şi analiză Euromonitor International, Lidia Şuktomova, care a susţinut o prelegere la acest forum.

Potrivit expertei, 33% dintre cetăţenii ruşi deţin câte o pisică, ca animal de companie. „Rusia s-a situat pe locul şase în lume, pisicile fiind mult mai preferate în ţări ca România, Noua Zeelandă, Canada şi Ungaria”, a menţionat experta. 26% dintre familiile din Rusia ţin în casă câte un câine, Rusia fiind surclasată de ţări ca Chile, Brazilia şi România.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că popularitatea câinilor de rasă de talie mare este în scădere şi depinde de creşterea populaţiei oraşelor, iar ruşii, în special, femeile preferă să îşi ia ca animal de companie un câine de talie mică. 

CIteşte continuarea pe Rador.ro

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase