Home » Natură » Două treimi din Marea Barieră de Corali sunt afectate sever de albire

Două treimi din Marea Barieră de Corali sunt afectate sever de albire

Publicat: 11.04.2017
Două treimi din Marea Barieră de Corali sunt afectate de albirea coralului, urmând ca anul acesta să aibă loc, în zona sudică, cea mai mare degradare.

În urma unor analize aeriene asupra barierei de corali ce se întinde pe 2.300 de kilometri au fost descoperiţi 1.500 de kilometri afectaţi de albire, informează ABC. 

Rezultatele sunt comparabile cu cele din 2016 când o treime din zona nordică a fost afectată, însă anul acesta zona dintre Cooktown şi Townsville a suferit o albire pronunţată a coralilor.

Credit:  ARC Centre for Excellence for Coral Reef Studies)

Terry Hughes, director al Australian Council’s Center of Excellence for Coral Reef Studies, a afirmat că temperaturile extrem de ridicate produse de încălzirea globală au condus la albirea recifului. Acesta a declarat că zona de 1.500 de kilometri s-ar putea recupera în aproximativ 10 ani. 

Dr. James Kerry din cadrul Universităţii James Cook afirmă că este a patra oară când bariera de corali a albit considerabil. Cercetarea dezvăluie că decolorarea coralilor produsă în cei 19 ani a avut loc din cauza creşterii cu 1 grad Celsius anual a temperaturilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase