Home » Natură » Acesta ar putea fi sfârşitul utilizării sticlelor din plastic. Sferele de apă comestibile, asemănătoare unui implant mamar

Acesta ar putea fi sfârşitul utilizării sticlelor din plastic. Sferele de apă comestibile, asemănătoare unui implant mamar

Publicat: 26.04.2017
Sticlele de apă comestibile vor putea fi achiziţionate în următorul an. Ooho! este un glob moale de apă care ar putea revoluţiona modul în care oamenii consumă apă.

Bulele de apă au fost inventate de trei ingineri din Londra în 2014, în prezent investatorii încearcă să obţină fonduri pentru a pune în vânzare sticlele comestibile, informează Mail Online. 

Inginerii afirmă că ,,misiunea lor este de a rezolva problema deşeurilor.” ,,Ooho este un ambalaj sustenabil alternativ sticlei sau paharelor din plastic. Ambalajul este realizat dintr-un extract al algei marine,” declară experţii. Sfera este creată dintr-o  membrană dublă, gelatinoasă. 

Ambalajul a fost realizat prin utilizarea unui amestec de alginat de sodiu prelevat din algele marine brune şi clorură de calciu. ,,Ambalajul nostru este mult mai ieftin decât plasticul şi poate susşine orice tip de băutură, inclusiv apă, răcoritoare sau cosmetice,” afirmă inventatorii. 

Sferele sunt realizate prin gelificare, proces întâlnit deseori în cofetărie. Fiecare glob de apă conţine 250 de mililitri de lichid. Preţul de fabricare a unei sfere este de 2 cenţi, dar în prezent nu există niciun preţ de vânzare al produsului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase