Home » Natură » Drepturile veveriţelor din Bistriţa au fost încălcate, primăria ar putea primi o amendă de 50.000 de lei

Drepturile veveriţelor din Bistriţa au fost încălcate, primăria ar putea primi o amendă de 50.000 de lei

Drepturile veveriţelor din Bistriţa au fost încălcate, primăria ar putea primi o amendă de 50.000 de lei
Publicat: 25.04.2017
Garda de Mediu ar putea amenda cu 50 000 de lei Primăria municipiului Bistriţa dacă nu le va oferi o casă mai spaţioasă celor şase veveriţe cumpărate cu bani publici, care stau închise într-o volieră în parcul municipal.
Amenda ar fi de două ori mai mare decât suma cheltuită de primărie pentru acest proiect iniţiat de primarul Ovidiu Creţu.
 
„Am făcut un control, am dat o măsură şi până în septembrie trebuie să le mărească voliera. Ne-am autosesizat din presă, dar ne-a sesizat şi un cetăţean, un doctor. (…) Până la sfârşitul lui septembrie trebuie ori mutate, ori predate la o grădină zoologică, ori eliberate. Primăria Bistriţa riscă sancţiuni pentru nerespectare de măsură — 50.000 lei”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş, potrivit sursei citate.
 
Potrivit legii, pentru animalele ţinute în captivitate trebuie asigurat un spaţiu de minimum 50 metri pătraţi pentru unul-două exemplare şi câte doi metri pătraţi în plus pentru celelalte exemplare, relatează Rfi.  Voliera în care au fost închise cele şase veveriţe cumpărate de Primăria Bistriţa are doar şase metri pătraţi la sol şi o înălţime de trei metri, potrivit afirmaţiilor edilului Ovidiu Creţu. 
 
Conform datelor comunicate de Direcţia Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistriţa, contractul pentru realizarea căsuţei veveriţelor a avut o valoare de 17.166 lei, cu TVA, la care s-a adăugat contractul pentru cumpărarea celor şase veveriţe, doi adulţi şi patru pui, la preţul de 450 de lei bucata.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase