Home » Natură » Un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Miraculosul Mike câştiga peste 4.000 de dolari pe lună

Un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Miraculosul Mike câştiga peste 4.000 de dolari pe lună

Publicat: 04.06.2017

Este cunoscut faptul că găinile pot trăi fără cap timp de câteva minute. Însă un cocoş din Colorado a întrecut aşteptările, a trâit fără cap timp de un an şi jumătate.

Păsările domestice pot supravieţui în urma îndepărtării capului datorită amplasării creierului. Cerebelul şi zona centrală a creierului, organe responsabile pentru funcţiile vitale ale corpului, fiind amplsate în gâtul găinilor, relatează The Vintage News.

Majoritatea păsărilor mor la câteva minute după ce îşi pierd capul. Însă există un caz în care un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Mike, cocoşul decapitat cunoscut şi cu porecla Miraculosul Mike, avea cinci luni atunci când fermierul la care se afla a decis să-l taie.

Sursa: Wikimedia Commons

Însă cocoşul a refuzat să moară, la scurt timp după ce a fost decapitat s-a aşezat jos ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A doua zi,  cocoşul a încercat să ciugulească mâncarea, aşadar fermierul l-a lăsat să trăiască. Olsen, stăpânul cocoşului, a hrănit animalul cu apă, lapte şi bucăţi de porumb prin gât.

Mike a supravieţuit decapitării deoarece stăpânul său a ratat vena jugularei, aşadar cocoşul şi-a pierdut doar văzul şi o parte mică din creier. În scurt timp, cocoşul a devenit o vedetă locală, călătorind prin Statele Unite pentru a putea fi admirat.

Sursa: Flickr/David Herrera

Oamenii plăteau pentru a-l vedea pe Miraculosul Mike, pasărea câştigând în jur de 4.500 de dolari pe lună. Valoarea cocoşului a fost estimată la 10.000 de dolari. Timp de 18 luni pasărea a călătorit prin SUA până la ultima sa oprire în Phoenix, Arizona.  Pe 17 martie 1947, în timp ce Mike se afla cu stăpânul său într-un motel din Phoenix, pasărea s-a înecat cu un grăunte de porumb. Miraculosul Mike a rămas faimos în Fruita, locul în care se afla ferma în care a crescut, unde i-a fost ridicată o statuie în memoria sa.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase