Home » Natură » Carnea de câine, INTERZISĂ în cadrul festivalului controversat din Yulin. Anual, în China, sunt ucise pentru consum 4 milioane de pisici şi 10 milioane de câini

Carnea de câine, INTERZISĂ în cadrul festivalului controversat din Yulin. Anual, în China, sunt ucise pentru consum 4 milioane de pisici şi 10 milioane de câini

Carnea de câine, INTERZISĂ în cadrul festivalului controversat din Yulin. Anual, în China, sunt ucise pentru consum 4 milioane de pisici şi 10 milioane de câini
Publicat: 20.05.2017
Oficialităţile chineze au interzis vânzarea de carne de câine din cadrul festivalului anual din Yulin.

Deşi câinele a fost consumat în multe zone din estul Asiei de-a lungul timpului, festivalul consumului cărnii de câine din sudul Chinei este relativ nou, informează National Geographic. 

Apărut în 2010, festivalul a stârnit controverse internaţionale. Organizaţiile pentru protecţia animalelor au condamnat evenimentul pentru uciderea a sute de câini, anual, majoritatea fiind animale de companie furate sau câini fără stăpân. 

Interdicţia a fost implementată de către Mo Gong Ming, secretarul de partid din Yulin, cu o săptămână înainte de festival intrând în vigoare. Persoanele care vor încălca legea vor plăti o amendă de 100.000 de yeni (14.500 de dolari) sau vor fi arestaţi. 

,,Festivalul consumului cărnii de căine din Yulin nu este încă desfiinţat. Dar dacă aceste veşti sunt adevărate ar putea fi unul dintre cei mai importanţi paşi pentru stoparea unui eveniment atât de macabru,” a declarat Peter Li, specialist în politică din China. 

Conform Human Society International, peste 10 milioane de câini şi 4 milioane de pisici sunt ucise anual pentru consum în China. În cadrul unui sondaj din 2016, aproximativ 52% dintre locuitorii Chinei, inclusiv rezidenţi ai oraşului Yulin şi-au exprimat dorinţa de a fi interzis complet  comerţului cu carne de câine. Aproximativ 70% dintre aceştia afirmând că nu au consumat niciodată carne de câine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase