Home » Natură » ”Animalul cel mai ciudat descoperit vreodată” şi-a găsit o familie

”Animalul cel mai ciudat descoperit vreodată” şi-a găsit o familie

”Animalul cel mai ciudat descoperit vreodată” şi-a găsit o familie
Publicat: 09.07.2017
Cu corpul său de cămilă şi gura cu trompă, Macrauchenia patachonica, un animal din America de Sud, i-a intrigat pe biologi după descoperirea osemintelor sale de către Charles Darwin în secolul al XIX-lea
Dar suspansul s-a încheiat: la mai bine de un secol şi jumătate după această descoperire, oamenii de ştiinţă au anunţat că au reuşit să includă bizarul animal sud-american în familia Perissodactyla, scrie Rador.
 
„Pentru prima dată, am putut să secvenţiem ADN-ul acestei specii şi i-am determinat locul în arborele evoluţiei”, a declarat Michael Hofreiter, cercetător la Universitatea Postdam din Germania, coautor al studiului.
 
În 1834, în timpul unei expediţii în Uruguay şi Argentina, Charles Darwin a găsit un schelet de Macrauchenia patachonica, un animal care a dispărut de pe faţa Pământului fără să lase urmaşi, având un gât ce aminteşte de acela al cămilelor şi un cap înzestrat cu o trompă. O creatură despre care Charles Darwin a spus că este „animalul cel mai ciudat descoperit vreodată”.
 
Citeşte continuarea pe Rador.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase