Home » Natură » Peste 570 de exemplare de urs brun în Bistriţa-Năsăud, de patru ori mai mare decât efectivul optim

Peste 570 de exemplare de urs brun în Bistriţa-Năsăud, de patru ori mai mare decât efectivul optim

Peste 570 de exemplare de urs brun în Bistriţa-Năsăud, de patru ori mai mare decât efectivul optim
Publicat: 14.07.2017
În pădurile din Bistriţa-Năsăud, unde există cel mai mare număr de exemplare de urs brun din Europa, s-a stabilit că numărul optim ar fi de 156 de exemplare, însă în realitate au fost numărate peste 570. La fel se întâmplă şi în cazul lupilor, iar numărul râşilor şi al pisicilor sălbatice este dublu.

 Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud spun că în pădurile din Bistriţa-Năsăud există 571 de urşi, în timp ce efectivul optim este de 156. Numărul urşilor a crescut cu peste 50 de exemplare faţă de anul 2016, în sezonul de vânătoare 2016 – 2017 fiind interzisă recoltarea animalelor protejate de lege, respectiv urs, lup, râs sau pisică sălbatică.

Şi numărul lupilor din Bistriţa-Năsăud este mare, mai spun reprezentanţii APM Bistriţa-Năsăud, în judeţ existând 236 de lupi evaluaţi, în timp ce efectivul optim este de doar 70. Pisicile sălbatice sunt în număr de 345, iar efectivul optim este de 116. În ceea ce priveşte râsul, au fost evaluate 66 de exemplare, în timp ce numărul optim ar fi de 30.

Conform conducerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud în ultimii doi ani din Bistriţa-Năsăud din pădurile din judeţ nu a mai fost recoltat niciun exemplar de urs, după ce ordinul prin care se aprobau cotele de recoltare pentru sezonul 2016 – 2017 a fost suspendat.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce faci dacă te întâlneşti cu ursul? Sfaturile care îţi pot salva viaţa

Un singur urs brun mai supravietuieste in Elvetia

Numărul urşilor din România, dictat de interesele de vânătoare. De ce urşii brun s-au înmulţit foarte mult pe hârtie?

Un urs brun, fotografiat pentru prima dată în zonă interzisă de la Cernobîl (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase