Home » Natură » De ce toate teoriile cu privire la dispariţiile din Triunghiul Bermudelor nu sunt reale? Iată la ce concluzie au ajuns specialiştii

De ce toate teoriile cu privire la dispariţiile din Triunghiul Bermudelor nu sunt reale? Iată la ce concluzie au ajuns specialiştii

De ce toate teoriile cu privire la dispariţiile din Triunghiul Bermudelor nu sunt reale? Iată la ce concluzie au ajuns specialiştii
Publicat: 14.10.2017
De-a lungul timpului au fost prezentate nenumărate dispariţii ale avioanelor şi navelor în Triunghiul Bermudelor. De asemenea, unii specialişti au propus diferite teorii care au stat la baza acestora, de la curenţi puternici la diferite probleme tehnice normale pentru aeronavele din acea perioadă.

Triunghiul Bermudelor este o zonă legendară din Oceanul Atlantic care se desfăşoară între Bermude, Florida şi Puerto Rico. Conform Guff, zona a devenit faimoasă în urma dispariţiilor fără urmă a avioanelor şi navelor. În prezent, o echipă de specialişti a emis o nouă ipoteză ce ar putea duce la rezolvarea dispariţiilor.

Una dintre cele mai faimoase dispariţii a fost cea a Zborului 19. În decembrie 1945, cinci bombardiere americane au decolat din fortul Lauderdale pentru a efectua antrenamente. La scurt timp, echipamentul de navigare s-a dereglat, iar avioanele s-au pierdut în larg. Un avion cu 13 salvatori a fost trimis după soldaţi, însă şi acesta a dispărut. Per total, în cadrul misiunii au dispărut 27 de oameni. Marina americană a declarat că a fost ca şi când ”au zburat direct către Marte”.

În 1918, nava USS Cyclops care avea la bord 300 de membrii  a dispărut fără urmă. În urma incidentului, preşedintele Woodrow Wilson a afirmat că ”doar Dumnezeu şi marea ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat cu nava”.

Cea mai recentă dispariţie a avut loc în mai anul acesta. Însă un grup de cercetători din cadrul Universităţii din Colorado ar putea dezvălui ce fenomene duc la dispariţia navelor şi aeronavelor. Specialiştii au studiat tiparele vremii din Triunghiul Bermudelor şi au observat un fenomen straniu. De-a lungul zonei au fost observaţi nori cu o formă hexagonală. Aceşti nori au între 32 şi 80 de kilometri diametru. Nori asemănători au fost observaţi şi în Marea Nordului, unde au loc curenţi puternici de aer. 

Fenomenul denumit ”microburst”  duce la apariţia unor rafale de vânt pe direcţia verticală care se propagă cu o sută de kilometri pe oră. Astfel, atunci când se produce pe mare sau ocean se formează un uragan de dimensiuni mici care poate distruge atât navele, cât şi avioanele. 

Însă norii hexagonali din Triunghiul Bermudelor nu au aceleaşi caracteristici precum cei din Marea Nordului . ”Nu cred că acelaşi fenomen din Marea Nordului este prezent şi în Triunghiul Bermudelor,” a declarat meteorologul Kevin Corriveau. 

Conform altei teorii, craterele din Marea Barents duc la apariţia pungilor de metan din Triunghiul Bermudelor. Atunci când aceste pungi explodează, navele şi avioanele sunt distruse. La scrut timp însă această teorie a fost demontată de către Universitatea din Norvegia, în care sugerează că fenomenele din Marea Barents nu influenţează Triunghiul Bermudelor. 

Altă teorie cunoscută sugerează că oraşul pierdut, Atlantida, este localizat în Triunghiul Bermudelor. Desigur teoria este incorectă doarece oraşul Atlantida a fost amplasat pe coasta Spaniei. 

Conform National Oceanic and Atmospheric Administration din SUA, niciuna dinte teorii nu poate fi reală deoarce Triunghiul Bermudelor nu există. Administraţia susţine că în zonă nu au loc un număr diferit de acciednte faţă de alte zone la fel de trazitate din lume. 

Vă recomadăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase