Home » Natură » Nu este o creatură desprinsă dintr-un film horror, este un rechin cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi din era dinozaurilor care a fost găsit pe coasta Portugaliei

Nu este o creatură desprinsă dintr-un film horror, este un rechin cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi din era dinozaurilor care a fost găsit pe coasta Portugaliei

Nu este o creatură desprinsă dintr-un film horror, este un rechin cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi din era dinozaurilor care a fost găsit pe coasta Portugaliei
Publicat: 15.11.2017
Această creatură marină, care poate avea rolul principal în coşmarurile celor mai săraci cu duhul, este o ciudăţenie a naturii şi dovedeşte, dacă mai era cazul, cât de puţine cunoaştem despre adâncurile oceanelor.

Specia este atât de veche încât era contemporană cu Tyrannosaurus rex, care a dispărut cu foarte mult timp în urmă, şi arată la fel ca atunci când Pangeea s-a dezintegrat, scrie Science Alert.

Creatura care pare desprinsă dintr-o operă de ale lui Jules Verne a reuşit să supravieţuiască, cel mai probabil datorită modului de viaţă izolat.

Descoperirea a avut loc întâmplător, atunci când o echipă de cercetători portughezi căutau să vadă cum pot minimiza numărul animalelor care sunt prinse involuntar în plasele de pescuit. Printre creaturile marine nedorite a fost şi rechinul cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi.

Se ştiu foarte puţine despre acest animal, pentru că se află în adâncurile oceanelor, mai ales în zona Oceaniei. A venit foarte rar în contact cu oamenii, probabil şi de aceea este întruchiparea ororilor navigatorilor din secolul al XIX-lea.

Nu are mai mult de doi metri, dar în cavitatea bucală există 300 de motive pentru care nu este bine să te îndepărtezi de plajă: 300 de dinţi aşezaţi în 25 de rânduri.

Animalul are o anatomie foarte simplă, motivul fiind probabil lipsa nutrienţilor din adâncuri.

Cazul acesta face parte dintr-o serie lungă de descoperiri bizare făcute în diferite zone de pe glob, de la creaturi eşuate pe plajă, la studii care au dorinţa de a explora zonele adânci şi aparent neospitaliere ale oceanelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 10 creaturi bizare din adâncul mărilor

O creatură bizară, surprinsă într-o zonă aridă din Portugalia. ”Este un extraterestru” – VIDEO

TOP 5 cele mai bizare creaturi de pe fundul Oceanului Pacific – VIDEO

O CREATURĂ bizară scoasă din mare i-a derutat pe oamenii de ştiinţă – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase