Home » Natură » VIDEO. Un ”oraş” de proporţii gigantice de viespi descoperit recent este sursă de inspiraţie pentru cele mai teribile coşmaruri

VIDEO. Un ”oraş” de proporţii gigantice de viespi descoperit recent este sursă de inspiraţie pentru cele mai teribile coşmaruri

Publicat: 04.12.2017
De multe ori se crede că aceste mici dar harnice creaturi nu pot construi structuri de dimensiuni mari. Întâmplarea recentă contrazice această afirmaţie.

Conform unui nou video publicat recent de un specialist în deratizare din Louisiana, Statele Unite, pe nume Jude Verret, cuiburile pot ajunge la dimensiuni impresionante, scrie Science Alert.

De asemenea, este de la sine înţeles că viespile detestă să le sctrici cuibul şi nu sunt nici cele mai prietenoase fiinţe.

În experienţa sa de 12 ani, Verret a întâlnit foarte puţine cazuri similare în care a trebuit să extermine un cuib de asemenea dimensiuni.

În filmuleţ, specialistul arată complexitatea cuibului, straturi şi straturi de material de consistenţa foietajului de patiserie din care este alcătuită casa roiului. În filmuleţ, sunetul foarte cunoscut al acestor insecte se face auzit  şi acoperă orice alt fundal atunci când trec la ofensivă.

Distrugerea cuibului a durat 45 de minute, în care Verret, alături de costumul său de protecţie, au rezistat eroic. Conform specialistului, specia cu care a avut de-a face este Vespula squamosa, o specie des întâlnită în sudul Statelor Unite, iar un individ măsoară circa 1,3 centimetri lungime. Construirea cubiurilor gigantice este specificul acestora, preferând zonele izolate unde pot supravieţui timp de mai mulţi ani datorită climatului cald.

Miraculos, Verret nu a fost înţepat nici măcar o dată, menţionând că şi echipat cu un costum de protecţie, se întâmplă deseori să fie înţepat de câteva ori. În acest caz, de câteva ori era deja riscant, întrucât „cinci sau şase înţepături te vor băga în spital”, conform afirmaţiilor lui Verret.

Atunci când (probabil) toate insectele au fost omorâte, specialistul a întins conţinutul cuibului, el fiind pe post de scară. După cum rezultă din imaginea de mai jos, cuibul poate fi considerat echivalentul unei metropole mari precum Tokyo sau Londra.

Credit: youtube/Stinger Creations

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Structura stranie pe care un american a descoperit-o pe un colţ al şopronului

Savanţii au descoperit 15 noi specii de viespi ”polimorfe”, iar stilul de viaţă al acestora este înfricoşător

Insecte înfricoşătoare: o viespe uriaşă a fost descoperită în Indonezia

Viespea care transformă alte insecte în „zombi”. Cercetătorii au filmat o specie de viespe cu un comportament bizar – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase