Prima pagină Natura

În următori ani am putea conversa cu animalul nostru de companie. Un dispozitiv poate trasforma lătratul în cuvinte

Oana Bujor 01.28.2018 | ● Vizualizări: 689
Foto: Arhivă     + zoom
Galerie foto (1)

Ideea unei comunicări dintre oameni şi animale ar putea deveni curând o realitate. Un cercetător lucrează la un dispozitiv care va putea fi utilizat pentru traducerea limbajului animalelor.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, cercetătorii încearcă să traducă vocalizele şi expresiile faciele ale animalelor într-un limbaj pe care oamenii îl pot înţelege. Conform Tech Times, Con Slobodchikoff este unul dintre cercetătorii a cărui muncă ar putea ajuta la crearea unui translator pentru animale în mai puţin de 10 ani. 

Specialistul din cadrul Universităţii din Arizona de Nord a studiat imagini cu câini implicaţi în anumite  acţiuni, în timp ce mârâiau, lătrau sau urlau şi a utilizat inteligenţa artificială pentru a înţelege cum comunică aceste animale. Cercetătorul a studiat comportamentul câinilor de preerie din America de Nord timp de 30 de ani şi a descoperit că animalele au propriul sistem de comunicare. 

În cadrul unei colaborări cu un specialist în IT, Slobodchikoff a creat un algoritm ce transformă vocalizele câinelui de preerie în cuvinte. Din acel moment, Slobodchikoff a decis să extindă cercetarea asupra lătratului câinilor. ''Dacă am obţinut acest rezultat cu câinii de preerie, sigur voi reuşi şi cu alte animale precum câinii sau pisicile,'' a declarat Slobodchikoff. Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Tag-uri: animal | cuvinte | limbaj | oameni