Prima pagină Natura

O imagine şocantă care a făcut înconjurul lumii şi descrie situaţia în care omul a adus natura: o lebădă caută prin gunoaiele din râul Tamisa

Alexandru Voiculescu 02.17.2018 | ● Vizualizări: 595
Credit: Youtube/A NEWS     + zoom
Galerie foto (1)

Imaginile îngrozitoare surprinse în Londra prezintă o lebădă care înoată printre gunoaiele din râul Tamisa care străbate capitala Marii Britanii. Pasărea încerca să găsească ceva de mâncare în ce pare mai degrabă o groapă de gunoi decât un râu.

Anul trecut, Thames Water, compania care trebuia să aibă grijă de râul Tamisa şi care deţine sistemele de canalizare londoneze, a fost amendată cu 20,3 milioane de lire - cea mai mare pedeapsă pe care a primit-o o firmă de acest tip pentru un dezastru ecologic, scrie Daily Mail.

În acest caz este vorba despre poluarea Tamisei cu 1,4 miliarde de litri de deşeuri brute de canalizare.

Sute de păsări şi peşti au murit pe o perioadă de doi ani când centrele de epurare a apei deţinute de Thames Water au ieşit de sub control, iar apa netratată s-a revărsat în râurile regiunilor Oxfordshire, Buckinghamshire şi Berkshire.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO. Imaginile sfâşietoare care arată ultimele clipe ale unui urs polar care moare de foame. ''Întreaga echipă se abţinea să nu plângă''

Această lebădă oferă o adevărată lecţie de viaţă oamenilor

De unde vine expresia ''cântec de lebădă''?

Un pui de urs polar a fost găsit la o distanţă de 700 de kilometri de habitatul său