Home » Natură » O cursă de melci a fost amânată din cauza participanţilor care au intrat în hibernare

O cursă de melci a fost amânată din cauza participanţilor care au intrat în hibernare

Publicat: 09.03.2018
O cursă de melci a fost amânată din cauza participanţilor care au intrat în hibernare
O cursă de melci din Marea Britanie a fost amânată pentru o durată nedeterminată, din cauza somnolenţei participanţilor, titrează „The Telegraph”.

Acţiunea, cursa de melci din Marea Britanie, care se dorea să fie una caritabilă, urma să aibă loc pe 24 februarie, dar organizatorii au constatat că melcii au intrat în hibernare, din cauza timpului rece şi nu au mai putut concura, informează Rador

Ciclul de viaţă al melcului include o perioadă de hibernare. Atunci când temperaturile ajung la 6-7°C concomitent cu scăderea perioadei de insolaţie zilnică, melcul îşi întrerupe activitatea, pregătindu-se pentru un somn prelung pe tot parcursul iernii. Fondurile strânse de pe urma acestui eveniment urmează să fie folosite pentru susţinerea aviaţiei sanitare din comitatul Devon, care este unul dintre cele mai mari comitate ale Angliei, situat în sud-vestul ţării, ocupând jumătatea estică a Peninsulei Cornwall. Organizatorii au promis să organizeze cursa atunci când moluştele se vor trezi din hibernare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase