Home » Natură » Graniţa climatică ce divide Statele Unite ale Americii a început să-şi schimbe poziţia

Graniţa climatică ce divide Statele Unite ale Americii a început să-şi schimbe poziţia

Publicat: 21.04.2018
Una dintre constantele climatice fundamentale ce a ajutat la definirea şi divizarea Statelor Unite pentru secole la rând se schimbă din cauza încălzirii globale, conform unei noi cercetări.

Meridianul vestic reprezentat de linia longitudinală invizibilă ce desparte continentul american în două a fost considerat de-a lungul istoriei o graniţă de separare a satelor cu un climat umed din est de cele aride din vest. Conform Science Alert, mulţumită schimbărilor climatice această barieră a fost modificată. 

Conform unei noi analize a averselor şi a temperaturilor realizată de cercetătorul Richard Seager din cadrul Universităţii Columbia, această graniţă climatică a început să migreze către est încă din 1980. Astfel condiţiile aride din vest încep treptat să se extindă către vest. 

Credit: Seager et al./Earth Interactions

În schimb, meridianul ce se extinde dincolo de graniţele SUA către Canada la nord şi către Mexic la sud a rămas neschimbat, însă bariera climatică ce se afla în aceeaşi poziţie a migrat cu aproximativ 225 de kilometri către est, afirmă Seager, fiind în prezent mult mai apropiat de al 98-lea meridian vestic. 

Până în prezent, această schimbare nu a afectat drastic agricultura. Însă modelul creat de echipa de cercetători sugerează că în viitor nivelul precipitaţiilor se va schimba, iar temperaturile vor creşte dacă meridianul 100 va continua să-şi modifice poziţia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase