Home » Natura » A fost descoperită o nouă specie de pasăre a paradisului care pare desprinsă dintr-o altă lume

A fost descoperită o nouă specie de pasăre a paradisului care pare desprinsă dintr-o altă lume

Autor: Alexandru Voiculescu 04.28.2018
Ornitologii au clasificat pasărea de Vogelkop ca fiind o nouă specie de pasăre a paradisului cu penaj extrem de închis la culoare, după ce au observat unele diferenţe faţă de grupul mai larg.

„După ce vezi cum arată şi care este comportamentul păsării de Vogelkop în natură, există puţine dubii că ar fi aceeaşi specie”, a precizat Ed Scholes, biolog la Birds-of-Paradise Project al Cornell University Lab of Ornithology. „Dansul de curtare este diferit. Sunetele emanate sunt şi ele diferite, iar femelele arată altfel”.

De asemenea, modul şi forma în care masculul „se umflă în pene” în ritualul de împerechere sunt diferite, aşa cum reiese din imaginea de mai jos. În stânga este pasărea paradisului cunoscută, iar în dreapta este Vogelkop.

Credit: Tim Laman & Ed Scholes/Macaulay Library

Astfel, datorită înfăţişării mai speciale, chiar şi decât ruda apropiată, mai des întâlnită, cercetătorii au denumit astfel noua pasăre de Vogelkop cea „mai superbă pasăre a paradisului”, scrie Science Alert.

Ambele specii provin din Noua Guinee, dar noua specie descrisă se găseşte numai în regiunea din vestul extrem al insulei care are acelaşi nume, Vogelkop.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Toate cele 39 de specii de păsări ale paradisului surprinse pentru prima dată într-o singură filmare (VIDEO)

FOTO. Unele păsări ale paradisului au pene extrem de negre, iar motivul îi contrariază pe biologi

Spectacolul naturii: opt extraordinare ritualuri de împerechere ale păsărilor paradisului (GALERIE VIDEO)

Misterul din spatele modului în care păsările navighează a fost în sfârşit desluşit: cercetătorii au aflat cum acestea văd câmpul magnetic