Home » Natură » VIDEO. Situaţie nemaiîntâlnită în natură. Un crocodil a făcut echipă cu rechinii care se hrăneau cu un cadavru de balenă

VIDEO. Situaţie nemaiîntâlnită în natură. Un crocodil a făcut echipă cu rechinii care se hrăneau cu un cadavru de balenă

Publicat: 28.04.2018
În primele imagini de acest fel, o dronă a surprins doi rechini tigru şi un crocodil de apă sărată care se hrăneau cu o balenă moartă. De asemenea, este prima situaţie în care o astfel de reptilă este văzută că mănâncă balene.

Materialul a fost realizat pe coasta vestică a Australiei, scrie National Geographic.

O balenă moarte este o atracţie „culinară” pentru multe animale, punând în acelaşi loc diverse specii care altfel nu s-ar fi întâlnit. De aceea, evenimentele de acest gen pot fi utile pentru savanţii care adună date cu privire la comportamentelor animalelor în sălbăticie.

Imaginile au fost surprinse în septembrie anul trecut, de echipajul unui vapor civil, care, cu ajutorul unei drone, au realizat video-ul de mai sus.

„Cele mai interesante aspecte al acestei observaţii au fost suprapunerea în timp şi spaţiu între rechini şi crocodil, doi prădători de top care se întâlnesc foarte rar”, a precizat Austin Gallagher, savant şi CEO la Beneath the Waves, o organizaţie non-profit americană pentru conservarea speciilor de rechini. „Animalele par să se respecte reciproc”.

„Se ştie că rechinii sunt oportunişti, iar consumarea leşurilor alcătuieşte o bună parte din dieta lor”, notează Antonella Preti, ecolog la Southwest Fisheries Science Center din La Jolla, California.

Despre obiceiurile de sanitari ale crocodililor de apă sărată nu se ştiu însă foarte multe.

Un motiv posibil pentru lipsa de agresiune între specii este faptul că animalul era suficient de mare, cu suficient de multă hrană pentru toţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Prietenie incredibila intre om si crocodil (FOTO/VIDEO)

A fost descoperit cel mai vechi reprezentant al unei specii de crocodili. A trăit în urmă cu 170 de mii de ani şi era asemănător cu T. Rex

O specie de crocodili uriaşi, de 5 metri lungime, a fost denumită după un personaj din „Stăpânul inelelor”

Cele mai primejdioase specii de rechini

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase