Home » Natură » CM 2018: Motanul Ahile prezice victoria Rusiei în meciul de deschidere

CM 2018: Motanul Ahile prezice victoria Rusiei în meciul de deschidere

Publicat: 15.06.2018
CM 2018: Motanul Ahile prezice victoria Rusiei în meciul de deschidere
Motanul medium Ahile a prezis victoria Rusiei în faţa Arabiei Saudite în meciul care va deschide Cupa Mondială de fotbal, joi, de la ora 18.00, potrivit telegraph.co.uk.
Ahile are ca slujbă de zi cu zi să prindă şoareci la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg şi a dobândit o reputaţie de medium după ce a prezis în mod corect, în vara anului trecut, mai multe rezultate ale unor meciuri ale Cupei Confederaţiilor, care a avut loc în Rusia, scrie Mediafax.
 
Miercuri, lui Ahile – un motan alb cu ochi albaştri, suferind de surditate – i-au fost prezentate două boluri cu mâncare, fiecare decorate cu steagurile celor două ţări care se confruntă joi seară.
 
A ezitat un moment, înainte să se servească din bolul care reprezenta Rusia.
 
Anna Kondratieva, veterinarul care se ocupă de motan, a spus ulterior că acesta „îşi iubeşte ţara şi nu ar fi putut vota altfel”.
 
Apoi pisica a fost îmbrăcată cu un tricou al naţionalei Rusiei, pentru o sesiune foto.
 
Ahile a fost ales pentru a prezice rezultatele după modelul caracatiţei Paul la Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010. Caracatiţa a reuşit să prezică în mod corect rezultatele a 12 meciuri din 14.
 
Ulterior, pe urmele lui Paul au călcat mai multe animale – un pinguin în Birmingham, un măgar în Somerset, elefantul Citta din Cracovia etc. -, dar niciunul nu a atins nivelul de celebritate al caracatiţei.
 
Campionatul Mondial de fotbal din Rusia are loc în perioada 14 iunie – 15 iulie.
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase