Home » D:News » Jurnaliştii care au primit cadou la întâlnirea dintre Trump şi Kim Jong-un sunt avertizaţi să nu îl folosească

Jurnaliştii care au primit cadou la întâlnirea dintre Trump şi Kim Jong-un sunt avertizaţi să nu îl folosească

Jurnaliştii care au primit cadou la întâlnirea dintre Trump şi Kim Jong-un sunt avertizaţi să nu îl folosească
Publicat: 14.06.2018
Jurnaliştii care au participat la întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Kim Jong-un au primit, printre altele, un mic ventilator USB. Gadgetul poate fi conectat la telefon sau laptop. Imediat după ce imaginile cu dispozitivul au ajuns pe internet, experţi în securitate informatică le-au atras atenţia jurnaliştilor că ventilatorul ar putea conţine programe dăunătoare.
Nu se ştie exact cine a oferit plasa care conţinea ventilatorul. Aceasta mai includea o sticlă cu apă, un „trial” la publicaţia Strait Times şi un ghid turistic, scrie Go4it
 
Este foarte posibil ca ventilatorul să fie total inofensiv. Totuşi, unii experţi în securitate informatică cred că jurnaliştii nu trebuie să rişte să îl folosească, deoarece Coreea de Nord este renumită pentru atacurile cibernetice de amploare.  
 
Unele dintre cele mai mari atacuri informatice au pornit după ce în reţele au fost introduşi viruşi prin intermediul unor dispozitive de stocare externe. Un exemplu este Stuxnet. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase