Home » Natură » Câinele dintr-un videoclip viral nu ştie de fapt cum să resusciteze o persoană

Câinele dintr-un videoclip viral nu ştie de fapt cum să resusciteze o persoană

Câinele dintr-un videoclip viral nu ştie de fapt cum să resusciteze o persoană
Publicat: 28.06.2018
Într-un videoclip publicat recent pe Twitter de către poliţia din Madrid, un ofiţer cade pe spate. La semnalul altui ofiţer, un câine K-9, numit Poncho, vine către persoana aflată la pământ şi începe să-i sară pe piept, imitând tehnicile de resiuscitare. La un moment dat, câinele chiar se opreşte să-i asculte respiraţia persoanei, însă oricât de adorabil ar părea, într-un caz real o astfel de manevră nu ar putea salva vieţi.

Membrii poliţiei din Madrid au scris că „eroul nu a ezitat niciun moment să salveze viaţa agentului, prin realizarea tehnicilor de resuscitare într-o metodă profesionistă”. Conform Washington Post, videoclipul a fost urmărit de peste 2 milioane de ori. 

Se pare că actul lui Poncho a fost doar un „truc” bine pus la punct, spune Ronnie Johnson, instructor de câini din cadrul Global Training Academy, centru de antenare a câinilor K-9 din Texas. Câinii de poliţie pot fi învăţaţi să realizeze o serie de lucruri, precum adulmecare drogurilor sau a explozibilor, pot lua urma unor persoane dispărute sau chiar să prindă criminali. „Nu cred că un câine poate realiza tehnici de resuscitare”, a explicat el, sugerând că tehnica necesită precizie şi forţă. 

Jonathan Epstein, directorul departamentului de ştiinţă din cadrul Crucii Roşii, a declarat că videoclipul este „adorabil”, dar, „dintr-o perspectivă medicală, câinele nu realizează tehnici de resuscitare”.

Atunci când este realizat masajul cardiac, spune Epstein, persoana trebuie să apese aproximativ 5 centimetri în toracele pacientului cu o viteză de 100-120 de compresii pe minut. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase