Home » Natură » Din cauza lui Zafar, delfinul în călduri care a început să facă ”avansuri” turiştilor, autorităţile au închis o plajă din Franţa

Din cauza lui Zafar, delfinul în călduri care a început să facă ”avansuri” turiştilor, autorităţile au închis o plajă din Franţa

Din cauza lui Zafar, delfinul în călduri care a început să facă ”avansuri” turiştilor, autorităţile au închis o plajă din Franţa
Publicat: 29.08.2018
Delfinul cu bot de sticlă, lung de trei metri, poreclit de localnici Zafar, a făcut ca o plajă din vestul Franţei să fie închisă. Ceea ce a început ca o atracţie pentru turişti, delfinul a devenit o problemă atunci când a început să facă ”avansuri” celor ce intrau în apă şi chiar a bărcilor.

După câteva luni în care delfinul s-a jucat pe lângă oameni şi chiar lăsa înotătorii să-l ţină de aripioară pentru a înota împreună, acesta a înţeles într-un alt mod prieteniile cu oamenii.

Delfinul a dezvoltat un obicei de a se freca de oameni şi de bărci, un semn că acesta ar fi în căutare de sex. De asemenea, a ridicat o femeie în aer cu botul său, iar într-un alt caz, a refuzat să lase un înotător să ajungă la mal, scrie Live Science.

Comportamentul lui Zafar a devenit atât de „obraznic” încât primarul unui oraş de pe coastă, Landévennec, a interzis înotatul şi scufundatul în zonele în care prezenţa delfinului era confirmată. Apropierea la mai puţin de 50 de metri a fost de asemenea interzisă.

Deşi Zafar nu a fost prea agresiv, un specialist de la acvariul din Brest a precizat pentru BBC că delfinul poate face rău neintenţionat.

Delfinii sunt cunoscuţi pentru faptul că fac sex din plăcere, neavând o perioadă anume pentru împerechere, dar câteodată, energia sexuală este orientată spre alte specii, inclusiv oamenii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Acesta este sunetul pe care un delfin ar putea să îl audă înainte de a fi mâncat

Un hibrid delfin-balenă a fost descoperit, în premieră, în Hawaii

Eveniment rar în lumea mamiferelor: a fost descoperită o specie nouă de delfin cu cocoaşă!

Doar în anul acesta, peste 35 de delfini au eşuat pe litoralul românesc

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase