Home » Natură » ”Petrecerea” păianjenilor: în Grecia există o pânză de păianjen care se întinde peste mai mult de 300 de metri – GALERIE FOTO

”Petrecerea” păianjenilor: în Grecia există o pânză de păianjen care se întinde peste mai mult de 300 de metri – GALERIE FOTO

Publicat: 22.09.2018
”Petrecerea” păianjenilor: în Grecia există o pânză de păianjen care se întinde peste mai mult de 300 de metri – GALERIE FOTO
O plajă din vestul Greciei începe să arate mai degrabă cu o zonă părăsită decât cu un peisaj pitoresc. Verdeaţa din jurul lagunei din Aitoliko este îngropată într-o pânză groasă de păianjen.

Pânza este plină cu păianjenii Tetragnatha, cunoscuţi pentru corpurile lor lungi. Există în lume sute de specii de aceşti păianjeni, dar experţii precizează că este neobişnuit pentru aceste arahnide să formeze colonii dedicate împerecherii, mai ales în perioada caldă şi umedă a verii târzii, informează Fox News.

Maria Chatzaki, profesoară de biologie moleculară şi genetică la Universitatea Democrit din Tracia, a precizat pentru Newsit că temperaturile foarte mari creează climatul perfect pentru reproducere.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

„Este ca şi cum păianjenii profită de aceste condiţii şi au un fel de petrecere. Se înmulţesc şi creează o nouă generaţie”, a precizat Chatzaki.

Din fericire, păianjenii nu vor afecta plantele pe termen lung şi, cel mai probabil, nu vor rămâne mult în zonă.

„Sunt mulţi masculi şi femele care se înmulţesc în pânze. Păianjenii vor avea petrecerea şi apoi vor muri curând”, precizează Chatzaki.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Experţii au descoperit 50 de specii noi de păianjeni în Australia

Ce iese din trupul acestui păianjen după ce este omorât? Imagini şocante (VIDEO)

Charles Darwin avea dreptate: Păianjenii pot utiliza electricitatea pentru a ”zbura”

Unul dintre cei mai periculoşi păianjeni din lume şi alte 7.000 de vietăţi au fost furate dintr-un muzeu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase