Home » Natură » O femelă gestantă dintr-o specie rară de tigru a fost ucisă

O femelă gestantă dintr-o specie rară de tigru a fost ucisă

O femelă gestantă dintr-o specie rară de tigru a fost ucisă
Publicat: 28.09.2018
Populaţia de sumatrani este considerată în pericol de dispariţie. În prezent, doar câteva sute de exemplare se mai află în sălbăticie, iar recent în jungla indoneziană un specimen a fost ucis, din greşeală.

Un vânător ce spera să prindă un porc mistreţ a descoperit că a capturat în capcana sa un tigru sumatran de sex feminin. Conform Science Alert, bărbatul a anunţat autorităţile, însă când au ajuns în regiune, aceştia au observat că tigrul lipsea. 

Animalul a fost găsit mai târziu mort. Acesta era legat cu o funie în jurul trunchiului, fapt ce i-ar fi provocat şi moartea. În afara faptului că animalul face parte dintr-o specie aflată pe cale de dispariţie, femela era gestantă. Conform estimărilor specialiştilor, populaţia de tigri sumatrani este mai mică de 400 de exemplare. 

Principala ameninţare a speciei este omul, informează Uniunea internaţională pentru conservarea naturii. Prin acţiunile lor, oamenii distrug habitatul natural al animalului în urma defirşărilor şi vânează tigrul pentru vinderea ilegală. Aşadar, orice speciment şi pui sunt extrem de valoroşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase