Home » Natură » O descoperire macabră în Cehia dovedeşte că traficul cu animale sălbatice are loc şi în Europa

O descoperire macabră în Cehia dovedeşte că traficul cu animale sălbatice are loc şi în Europa

Publicat: 21.11.2018
O investigaţie desfăşurată pe o perioadă de cinci ani privind traficul cu părţi de tigru din anumite zone ale Cehiei a culminat cu o descoperire macabră în Praga. Acest lucru dovedeşte că traficul cu animale sălbatice nu este doar o problemă a Asiei.

În iulie, inspectorii din cadrul Inspectoratului de Mediu din Cehia (CEI) au dispus 200 de poliţişti şi ofiţeri pentru Operaţiunea Trofeul în cadrul a 10 raiduri în Praga şi zona Boemiei. Conform Science Alert, ceea ce au descoperit în interiorul unor locuinţe este şocant.

În cadrul unei locaţii, au descoperit întins pe podea un tigru de patru ani ucis recent, cu un ochi scos şi urma unui glonţ în jurul gâtului. Autopsia a arătat că a fost împuşcat în gât, pentru ca valoarea blănii sale să nu fie scăzută. Inspectoratul susţine că aceasta este lucrarea unui grup criminal ce operează în Cehia şi probabil şi în alte zone ale Europei. Grupul creştea ilegal şi apoi ucidea pentru vânzarea organelor tigrilor. Mare parte din părţile animalelor ajungeau pe piaţa neagră din China, unde erau vândute pentru sume uriaşe.

„Am avertizat de mult timp că problema comerţului ilegal cu produse din tigru este o problemă majoră în Europa, nu doar în Asia,” afirmă directorul inspectoratului Pavla Rihova.

Sursa-CEI

În cadrul unui raport prezentat la Convenţia de faună şi floră privind comerţul internaţional cu specii sălbatice pe cale de dispariţie (CITES), ce a avut loc în Rusia, anchetatorii au detaliat cum creşterea comerţului cu produse din tigru descoperită încă din 2013, în Cehia, as condus la descoperirea ulterioară a unei întregi reţele în care animalele erau ucise şi vândute pe bucăţi în Vietnam.

Anchetatorii susţin că dintr-un singur tigru se obţineau circa 10 kilograme de produse ce erau vândute apoi pentru suma de 70 de dolari per gram. De asemenea, ghearele de tigru sunt estimate, în China, la preţul de 115 dolari.

În afară de tigrul descoperit pe podeaua locaţiei, anchetatorii au mai descoperit numeroşi tigri aflaţi în diferite stadii de descompunere, un vas uriaş în care oasele animalelor erau fierte. Animalele erau împerecheate într-o altă locaţie, unde erau apoi ţinute în cuşti insalubre. Organizaţiile de protecţie a mediului susţin că, în prezent, în sălbăticie se mai află mai puţin de 4.000 de tigri, în ciuda eforturilor de conservare a speciei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

China va permite din nou comercializarea produselor din oase de tigru şi coarne de rinocer

Chinezii fac vin din oase de tigru

87 de elefanţi au fost ucişi într-unul dintre cele mai grave cazuri de braconaj din Africa – VIDEO

Dreptatea făcută de un grup de lei: au omorât braconierii care încercau să vâneze rinocerii dintr-o rezervaţie din Africa de Sud

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase