Home » Natură » Un grup de 145 de balene a eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă

Un grup de 145 de balene a eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă

Publicat: 27.11.2018
Un grup de 145 de balene a eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă
Un grup de 145 de balene-pilot au murit după ce au eşuat pe plaja din insula Stewart, Noua Zeelandă. Balenele au fost descoperite de către un localnic ce se plimba pe plaja din Mason Bay.

Până la momentul descoperirii, autorităţile au afirmat că jumătate dintre ele au murit, în timp ce a doua jumătate dintre animale au fost ucise deoarece era mult prea dificil pentru a fi salvate. Conform BBC, într-un incident separat alte 12 balene pigmeu au eşuat în Noua Zeelandă.

Balenele-pilot au eşuat în două grupuri separate aflate la 2 kilometri unul faţă de celălalt. „Din păcate, încercările de amplasare a balenelor în apă ar fi fost fără succes. Locaţia izolată şi lipsa personalului au dus la deteriorarea stării animalelor, aşadar cel mai bun lucru a fost să le eutanasiem”, a declarat Red Leppens din cadrul Departamentului pentru Conservare (DOC).

 

Membrii DOC au afirmat că balenele eşuate nu sunt un lucru neobişnuit pentru Noua Zeelandă, unde anual se înregistrează  aproximativ 85 de cazuri. În cele mai bune cazuri este vorba de un singur animal, nu de un întreg grup.

Momentan nu este cunoscută cauza ce le face pe balene sau delfini să eşueze. Printre motivele posibile se numără bolile, erorile de navigare, mareele sau faptul că sunt vânate de prădători.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Unul dintre cele mai mari mistere ale naturii: milioane de balene şi delfini, perfect sănătoşi, eşuează pe plaje

O cantitate uriaşă de plastic a fost descoperită în burta unei balene eşuate

O balenă eşuată pe o plajă din Spania ascundea un secret care ilustrează starea în care se află planeta: cantitatea imensă de plastic găsită în burta mamiferului

Ce s-a întâmplat după ce o familie a salvat de la moarte o balenă cu cocoaşă. Imagini emoţionante (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase